Marozsán Fábián mégis elindul Antwerpenben

Marozsán
Marozsán Fábián. Fotó: Peter Staples / ATP TourA korábbi tervekkel ellentétben elindul az antwerpeni keménypályás tenisztornán Marozsán Fábián.

A héten Sanghajban negyeddöntős játékos eredeti menetrendje szerint egy hetet Budapesten töltött volna, és csak egy héttel később versenyzett volna Bázelben

“Egyelőre próbálom felfogni, hogy milyen mérkőzéseket nyertem Kínában” – nyilatkozta Marozsán Fábián az M1 aktuális csatornának. – “Óriási dolog, hogy két meccset is tudtam játszani a centerpályán, és olyan ellenfelet vertem meg, mint Casper Ruud. A keleti világ nem igazán áll közel az ízlésemhez, de kellemes csalódás volt az egész ázsiai túra. Utána kicsit együtt tudtam lenni a családdal, ma van az első itthoni edzésem, de este már repülünk is ki Antwerpenbe, ami egy bónusz, mert egyáltalán nem számítottam rá.”

A világranglistán jelenleg 91., de hétfőtől már top 70-es játékos közölte, a helyén kezeli a helyezését, és még előrébb kell jutnia ahhoz, hogy challengerek helyett stabilan csak az ATP Touron versenyezzen.

Most még a határon van, mivel kell játszania challengereket, ATP selejtezőket és néha ATP-főtáblákat is

“A januári Australian Openig az a cél, hogy bennmaradjak a 100-ban, és meglegyen a melbourne-i főtábla, ez most talán sikerült. Tervezem, hogy ha megengedhetem magamnak, akkor plusz egy emberrel utazom majd, aki lehet fiziós, masszőr vagy kondiedző.”

A párizsi játékokról szólva elmondta, az utóbbi időben már motoszkál a fejemben az olimpia, és bár a teniszben nem ez a legfontosabb, azért nagy dolog lenne neki is és Magyarországnak is, ha képviselhetné jövőre a hazáját.


 Edzője, Balázs György azzal kezdte, hogy semennyire nem dolgozták még fel a sanghaji sikereket

“Leszálltunk a repülőről, elindultunk külön haza, de tíz perc múlva már csörgött a telefonom, és Fábi mondta, hogy valószínűleg felfér az antwerpeni főtáblára. Felállítottunk egy tervet, pénteken pihent, tegnap futott-kondizott, ma edzés, este pedig irány Belgium. Így aztán nem volt ünneplés, pihenés és barátokkal találkozás sem” 

– jelentette ki a tréner.

A korábbi top 100-as Balázs Attila bátyja kifejtette, nagyjából öt hónapja dolgoznak együtt Marozsánnal, akinek a lábmunkájára nagyon “ráfeküdtek”, emellett egy kicsit a röptéjére és a nyesésekre is. De úgy érzi, az egész stáb csapatmunkája az, amivel tanítványa fegyelmezettebb és magabiztosabb lett, ezzel 5-10 százalékot talán hozzá tudtak tenni a teljesítményéhez. 

“Bízom benne, hogy Antwerpenben keddi kezdést kapunk a perui Juan Pablo Varillas ellen, de persze előfordulhat, hogy már holnap délben játszik Fábi. A sorsolást jónak gondolom, Varillasnak salakról vannak jobb eredményei, 65. a ranglistán, és nagyjából már feltérképeztük. Ha Fábi nyer, örülünk, de ha nem, akkor is megpróbáltuk, igazából ez most egy ajándék, hogy főtáblás lett. Megyünk előre, és várjuk, hogy mi sül ki belőle” 

– tette hozzá.

A 673 ezer euró összdíjazású European Openen Marozsán Fábián első ellenfele a hatodik helyen kiemelt Juan Pablo Varillas lesz. A legfrissebb világranglistán a magyar teniszező már a 65. helyre lépett fel, míg perui ellenfele a 69., Marozsán és Varillas korábban még nem játszott egymás ellen.

Az antwerpeni torna elsőszámú kiemeltje Sztefanosz Cicipasz, míg a második a német Jan-Lennard Struff, ők valamint Alexander Bublik (kazah, 3.) és Arthur Fils (francia, 4.) nem lépnek pályára az első körben.

(MTI)

A sanghaji tenisztorna negyeddöntőjében Marozsán kikapott Hurkacztól