Liu Shaoang nyert Szöulban

Liu Shaoang

A magyar női váltó hetedik helyen végzett vasárnap a rövidpályás gyorskorcsolyázók szöuli világkupaversenyén.

Bácskai Sára Luca, Kónya Zsófia, Somodi Maja, Sziliczei-Német Rebeka összeállítású négyes a kisdöntőben volt érdekelt, ahol a lengyel és a japán kvartett mögött harmadikként ért célba, míg az olasz stafétát szabálytalanság miatt kizárták, így a magyarok összesítésben hetedikként zártak. A győzelmet Hollandia szerezte meg, a férfi váltóknál pedig Kína győzött Liu Shaoanggal a soraiban. 

Egyéniben ismét Bontovics Balázs szerepelt a legjobban, aki a szombati hetedik helye után ezúttal a kisdöntőben korcsolyázott 1500 méteren. A 21 éves magyar versenyző futamában ötödikként haladt át a célvonalon, így 12. lett. A vk-győzelem a kanadai William Dandjinoué lett. 

A nők leghosszabb távján, melyet ismét a világkupában élen álló dél-koreai Kim Gilli nyert meg, Sziliczei-Németet az elődöntőben szabálytalanság miatt kizárták, ami a 21. helyet jelentette számára.

Az 500 méteres sprintszámban Tiborcz Dániel, illetve Kónya Zsófia is a negyeddöntőben búcsúzott úgy, hogy a futamában negyedik lett. Előbbi 14., utóbbi 16. helyen végzett. 

A férfiaknál a szám magyar olimpiai bajnoka, a már kínai színekben versenyző Liu Shaoang diadalmaskodott úgy, hogy a legrosszabb ötös pályáról rajtolt a fináléban, míg bátyja, Liu Shaolin Sándor negyedik lett.

nőknél ezredre azonos idővel holtverseny alakult ki az első helyen két holland versenyző, a világbajnoki címvédő Xandra Velzeboer, illetve Selma Poutsma között.

A rövidpályás gyorskorcsolyázók szezonja januárban a gdanski Európa-bajnoksággal folytatódik, majd februárban rendezik a vk-sorozat két utolsó, európai állomását, az idény pedig márciusban a rotterdami vb-vel zárul.

(MTI)

A Liu fivérek Kínában sokkal autokratikusabb rendszerben sportolnak, mint itthon