Kubatov Gábor teljesen kiborult

Kubatov
Kubatov Gábor. Fotó: Béres Márton / Népszava

A Ferencvárosi Torna Club elnöke, Kubatov Gábor feldúlt Facebook-bejegyzésben közölte, hogy a női kézilabdacsapat egyik szponzora, a többségében állami tulajdonú, az Építési és Közlekedési Minisztérium alá tartozó Mahart Passnave Kft. szerződést bontott a klubbal.

A cég az aranyfokozatú, kiemelt támogatók között volt feltüntetve a klubhonlapon

„Meg vagyok döbbenve… Szerződést bontott a Bényi Szabolcs által vezetett Mahart Passnave Kft. Magyar Kupa-címvédő, tavalyi BL-döntős női kézilabdázóink egyik szponzora. Mindezt egyoldalúan és – szeretném hangsúlyozni – teljesen jogellenesen, arra hivatkozva, hogy a csapat eredményessége a tavaly márciusban 3 évre meghosszabbított szerződés aláírása után jelentősen visszaesett” – írta feldúlt üzenetében Kubatov Gábor, aki szerint tény, hogy jobbak lettek, mert Magyar Kupát nyertek és Bajnokok Ligája-döntőt játszottak, jelenleg pedig vezetik az NB I-et.

“Ezen felül, bejelentettünk 4 top igazolást, hogy egy-két éven belül BL-t nyerjünk és így mi legyünk a világ legjobb kézilabda csapata! Ezen tények után a szerződés felbontása vérlázító, az eljárás és a stílus pedig végtelenül primitív. Biztosak lehetnek benne, hogy semmit nem engedünk az elveinkből és a megkötött szerződésből és jogi eljárást kezdeményezünk”

– írta Kubatov, aki szerint a döntéssel ellehetetlenítik a női kézicsapat működését. Azzal folytatta, a döntést hozók tájékozatlanok, és fogalmuk sincs a Fradi eredményeiről, arról, milyen jó hírét viszik a hazának, Budapestnek és a szponzoroknak.

A Mahart Passnave vezére, Bényi Szabolcs, mit sem sejt a nemzeti érzésekről, sem a sport oktatásban betöltött fontos szerepéről. Torkig vagyok az ilyenfajta módszerekkel és emberekkel.

„Lázár János minden, az Építési és Közlekedési Minisztérium tulajdonosi joggyakorlásába tartozó vállalatnál, háttérintézménynél elrendelte a szponzorációs szerződések felmondását, illetve megtiltotta új támogatási együttműködések megkötését. A közösségi közlekedést biztosító cégek forráshiányos helyzetében az ilyen típusú támogatások folyósítása nem időszerű, a miniszteri döntés értelmében felszabaduló forrásokat az érintett cégeknek szolgáltatásaik minőségének javítására és munkavállalóik bérnövelésére kell fordítaniuk”

– válaszolt az ÉKM a 24.hu kérdésére.

Mint utóbb kiderült Lázár János építési és közlekedési miniszter rendelte el a tárcájához tartozó cégeknél az ilyen és ehhez hasonló szponzori szerződések felmondását.

Szóval a két fideszes pártkatona akár házon belül is megbeszélhette volna a dolgot. Persze nem bánjuk, sokkal látványosabb így a dolog.

Különben is Kubatov Gábor a Ferencvárosi TC évzáró bankettjén már elárulta, ha baloldali kormányváltás lesz, akkor a zöld-fehér klub bevételei vissza fognak esni a negyedére. Magyarul ő maga vallotta be, hogy az FTC állami köldökzsinórra van kötve, így vitézkedik a női kézilabdacsapat a Bajnokok Ligájában, míg a férfi labdarúgók a Konferencia Ligában kergetik a labdát.

Forrás: 24.hu

Kubatov Gábor BL-győzelmet ígér és olimpia rendezést remél