Férfi kézilabda Eb: tíz góllal kikapott a címvédő

Toft
Erik Thorsteinsen Toft lő kapura. Fotó: Anze Malovrh / kolektiff

Norvégia 33-23-ra legyőzte a címvédő Svédországot az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének utolsó fordulójában, kedden Hamburgban.

A svédek számára már nem volt tétje a mérkőzésnek, ugyanis vereségük ellenére is másodikok lettek csoportjukban és készülhetnek az olimpiai bajnok franciák elleni elődöntőre. A vesztes csapatban a Veszprém jobbátlövője, Lukas Sandell négy, klubtársa, a beálló Andreas Nilsson három gólt lőtt.

Szlovénia játszhat az ötödik helyért

Szlovénia a középdöntő utolsó fordulójában 28-25-re legyőzte a világbajnok Dániát.

A dánok számára már nem volt tétje a mérkőzésnek, ugyanis vereségük ellenére megnyerték csoportjukat. A szlovénok csak győzelem esetén zárhattak a tabella harmadik helyén, így pénteken az ötödik helyért játszhatnak a magyar érdekeltségű csoport harmadikjával.

A győztes szlovén csapatban Borut Mackovsek, a Szeged balátlövője négy, Gasper Marguc, a Veszprém jobbszélsője egy gólt lőtt.

Férfi kézilabda Európa-bajnokság

II. csoport, 4. forduló

Norvégia – Svédország 33-23 (15-12)
Szlovénia – Dánia 28-25 (17-14)
Portugália – Hollandia 33-33 (15-17)

A végeredmény: 1. Dánia 8 pont, 2. Svédország 6, 3. Szlovénia 6, 4. Portugália 5, 5. Norvégia 4, 6. Hollandia 1

Pontegyenlőségnél az egymás elleni eredmény rangsorolt.

    A csoportok első két helyezettje az elődöntőbe jut, a harmadikok pedig az ötödik helyért játszhatnak.
    Az Európa-bajnokság győztese – illetve a kvótával még nem rendelkező legjobb csapat – kijut a nyári, párizsi olimpiára. A következő két legjobb együttes, amely még nem kvalifikált az ötkarikás játékokra vagy selejtezőtornára, részt vehet a márciusi selejtezőn, amelyen a magyar csapat már korábban biztosította a helyét.

Forrás: EHF / MTI

Hétgólos magyar vereség a házigazda németektől