Köszönünk mindent, Jürgen!

A CARLSBERG ÉS AZ ERDINGER LIMITÁLT KIADÁSÚ SÖRKOLLEKCIÓVAL ÜNNEPLI A LIVERPOOL FC LEGENDÁS VEZETŐEDZŐJÉT

A Liverpool FC legendás menedzserének, Jürgen Klopp távozásának alkalmából a Carlsberg összefogott az ERDINGER Weissbräuval, és közösen kiadtak egy limitált szériás ünnepi sört – minden hivatalos meccsére egy palackkal, amelyet a Vörösök kispadján töltött.

Összesen 491 darab 7,5 dl-es palack Believers Brew-t árvereznek el Graham Budd árverésvezető segítségével május 16-tól kezdődően, és a teljes befolyt összeg az LFC Foundationhöz, a Liverpool Football Club hivatalos jótékonysági szervezetéhez kerül, ezzel támogatva azt a fontos munkát, amellyel sorsfordító lehetőségeket teremt a leginkább rászoruló közösségeknek belföldön és idegenben egyaránt.

Klopp kilenc szezonja tele van jelentős eredményekkel és trófeákkal a Premier League-ben, az FA-kupában, az UEFA Bajnokok Ligájában, a FIFA Klubvilágbajnokságon, a Ligakupában, valamint a klub leghosszabb veretlenségi sorozata (44 mérkőzés a Premier League-ben) is az ő nevéhez kötődik. A Normal One, ahogyan őt szívesen emlegetik, több személyes elismerést is kapott ez idő alatt, köztük a Premier League-ben a szezon legjobb menedzsere és a FIFA-nál a világ legjobb edzője címet is kétszer nyerte el.

A 491 tételből álló gyűjtemény minden palackja számozott, és mindegyik egy hivatalos mérkőzéshez köthető, amelyen ő volt a csapat vezetőedzője. Néhány a legemlékezetesebbek közül:

 
206-os palack
Liverpool FC 4-0 FC Barcelona
UEFA Bajnokok Ligája elődöntő visszavágója, 2019. május 7., Anfield, Liverpool
 
208-as palack
Liverpool FC 2-0 Tottenham Hotspur FC
UEFA Bajnokok Ligája döntő, 2019. június 1., Metropolitano Stadium, Madrid
 
264-os palack
Liverpool FC 5-3 Chelsea FC
Premier League, 2020. július 22., Anfield, Liverpool

 
A Carlsberg több mint 30 éve a Liverpool FC büszke partnere, Jürgen Klopp pedig 2019 óta az ERDINGER Weissbräu nagykövete, így jöhetett létre a két márka közötti együttműködés, ami ritkán látható ebben az iparágban. A kooperáció nagyon jól illik Jürgen együttműködésre építő vezetési stílusához, és tanúbizonyságul szolgál az iránta érzett tiszteletnek nemcsak a Liverpool FC szurkolói, hanem a labdarúgás minden rajongója részéről.

A Believers Brew név Klopp első sajtótájékoztatójára utal, amelyen a szakvezető megígérte, hogy a „hitetleneket” „hívőkké” teszi, amit kétségtelenül be is tartott. A sör mindkét főzde jellegzetes összetevőit használja egyenlő arányban: 50% az ERDINGER jellegzetes búzamalátájából, 50% a Carlsberg jellegzetes pilsner malátájából, emellett mindkét vállalkozás élesztőjét és egyedi vörös árpát is alkalmaznak a kétlépcsős sörfőzési folyamat során.

„A Carlsbergnél sosem vagyunk egyedül. Kitartunk partnereink mellett, és hihetetlenül büszkék vagyunk a Liverpool FC-vel való több mint 30 éves együttműködésünkre. A kíváncsiság kulcsfontosságú értékünk, a labdarúgás pedig vitathatatlanul az egyik legkíváncsibb sportág, amelynek állandó célja a haladás és a fejlődés. Öröm volt nézni Jürgen útját az elmúlt kilenc szezonban. Mi is lehetne jobb módja egy ilyen ikon megünneplésének, mint valami igazán egyedi létrehozása, együttműködés az ERDINGER Weissbräuval, és közben pénzt gyűjteni egy fontos cél érdekében” – mondta Louise Bach, a Carlsberg globális szponzorációs igazgatója.

„Az ERDINGER Weissbräu és Jürgen már négy éve kiváló együttműködést ápol. Szenvedélyével, az abszolút minőség iránti igényével és az élet élvezetével tökéletesen illik hozzánk. Példakép Liverpoolban és az egész világon abban, amit csapatként el lehet érni. Ezért is örülünk, hogy a Carlsberggel együttműködve egészen különleges módon tisztelhetjük meg ezt a nagyszerű eredményt. A sörfőzés iránti közös szenvedélyünkkel olyasmit alkottunk, ami sok ember életébe hoz majd örömet. Mindazoknak, akik aukción vásárolnak egy palackot, és azoknak is, akiket az LFC Foundation fantasztikus munkájával támogat”– Dr. Stefan Kreisz, az ERDINGER Weissbräu igazgatótanácsának elnöke.

Az aukció május 16-án kezdődik a Graham Budd Auctions oldalon. Az egyes sörök indulóárát 5 fontban határozták meg. Minden aukció május 30-án zárul.