Kós Hubert indul a belgrádi Európa-bajnokságon!

Kós Hubert
Kós Hubert. Fotó: Derencsényi István

Egy sms teljsen megváltoztatta úszó világbajnokunk terveit: edzője, Bob Bowman küldte neki vasárnap reggel…

“Elvégre Bob nagymestere annak, hogy még a hétvégén se legyen nyugi – mesélte vigyorogva Hubi, aki épp egy magaslati edzőtáborban, Colorado Springsben köpi ki a tüdejét egyszer délelőtt, aztán még egyszer délután, minden egyes nap. – Szóval azt írta, hogy úgy gondolja, az Eb pont jó időben van, és nekem mégiscsak indulnom kell egy versenyen még az olimpia előtt. És hát az úgy működik, hogyha Bob úgy gondolja, akkor onnantól én is úgy gondolom…”

Hubi természetesen legott hívta Sós Csaba szövetségi kapitányt, akivel azonnal egyeztették a szóba jövő távokat. Ami a lényeg, hogy a fő számát, a 200 hátat Párizsra tartogatja, ellenben 50 és 100 pillangón, valamint 50 és 100 háton rajthoz fog állni, továbbá 200 vegyesen is, ahol történetesen Eb-címvédő. A kapitány pedig a jó hír örömére még be fogja pakolni egy vagy két (netán három) váltóba is.

“Amit Csaba bá kér, azt csinálom. Mert most az a lényeg, hogy intenzív legyen a program, még egyáltalán nem leszek formában, de kell egy jó verseny, Leon (Marchand) a francia bajnokságon indul ugyanakkor, ezért is küld engem Belgrádba Bob, aztán onnan megyek vissza Franciaországba, és az olimpiáig ott fogok edzeni velük.”

A belgrádi Eb-n június 17-én kezdődik az úszóviadal és 23-áig tart.

Forrás: MÚSZ

Rasovszky csak nyíltvízi versenyben indul, Betlehem medencében is vízbe száll

A 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz