Kiss Norbert duplázott szombaton Spanyolországban

A spanyolországi Jaramában zárul a kamion Európa-bajnokság. A Révész Racing magyar pilótája, Kiss Norbert, ahogy eddig minden helyszínen, most is a leggyorsabb volt az időmérőn. 1:57.810-es időt autózott, megelőzve a hazai kedvencet Albacetet és Andersont.

Az első futam rajtja jól sikerült a magyar pilótának, de mögötte többen is összeütköztek. Halm, Lenz és Anderson is az áldozatok között volt, és piros zászlóval megállították a versenyt. A megismételt start is jól sikerült, az élre állt, és ettől kezdve biztosan vezetett. Mögötte Albacete és Hahn haladt, nagy csata a 7. helyért zajlott, négyen is oda-vissza előzték egymást. Norbit ez nem zavarta, elsőként intette le a kockás zászló Albacete és Hahn előtt. A magyar versenyző versenyző idei 20. futamgyőzelmét aratta.

“Nagyon jó szezonunk van, a csapat kiváló munkát végez. Erős volt az időmérő és a verseny is. A piros zászló miatt a második rajtnál is nagyon kellett koncentrálni, de az is jól sikerült, majd jelentős előnyt tudtam kiautózni. Ez a 20. győzelmünk idén, ami rekord, mert 2015-ben volt 19 győzelmünk, és ezt most túlszárnyaltuk. Van még három verseny a hétvégén, úgyhogy szeretnénk ezen tovább javítani. A beállítás most is remekül működik, köszönöm a csapatnak” – mondta Kiss Norbert. 

A fordított rajtrácsos versenyen a 8. helyről induló magyar pilóta már az első körben javított három pozíciót, majd két újabb előzés után már a második helyen haladó Kursimot üldözte. Az 5. körben mellette is elment, majd a 6. körben az élre állt egy remek manőver után. Ettől kezdve szépen meglépett a többiektől, és duplázva szombaton megszerezte szezonbeli 21. győzelmét, ami egyben pályafutása 100. futamgyőzelmét jelentette. A második helyen Kursim, a harmadikon Halm ért célba.

Folytatás vasárnap újabb két versennyel.

Fotók: Bóta Márti

Forrás: https://egyszermarlattamautot.hu/kiss-norbi-duplazott-szombaton-jaramaban/