Kettős győzelemmel elődöntős az FTC-Green Collect

Bognár Alex
Bognár Alex

A Ferencváros elődöntőbe jutott a férfi kézilabda Európa-kupában, mivel 31-28-ra nyert a szlovák Tatran Presov otthonában a negyeddöntő szombati visszavágóján.

A vendégek keretéből Ónodi-Jánoskúti Máté, Prainer Viktor és Szepesi Zsombor hiányzott.

Az első félidőben 17 percig felváltva születtek a gólok, majd az FTC több mint tíz percig nem talált a hálóba. Ezt a házigazdák a csereként beállt Győri Kristóf bravúros védései miatt nem tudták igazán kihasználni, de a szünetben két góllal vezettek. A Ferencváros a 16. percben még 10-9-es előnyben volt, az első félidőből hátralévő időben azonban egyetlen egyszer talált be, mivel a szlovákoknál Igor Csuprina is remekül védett.

A szünet után háromgólos hátrányból fordított a Ferencváros, majd megúszott egy kettős emberhátrányt. A Tatran csakhamar ismét kettővel vezetett, ám ekkor következett a meccs újabb, egyben utolsó fordulata: az FTC egy 6-1-es sorozattal eldöntötte a mérkőzést és a párharcot. 

Nagy Bence hét, Imre Bence öt góllal, Győri Kristóf tíz védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Pavel Hernández kilenc, Marko Davidovic öt alkalommal talált be, míg Csuprina 11 védéssel zárt.

A párharc első mérkőzését egy héttel ezelőtt házigazdaként 32-29-re nyerte meg az FTC, amelynek ellenfele a görög Olimpiakosz lesz a legjobb négy között. 

A másik ágon az izlandi Valur a bukaresti Steaua után a Nagybányával játszik a döntőbe jutásért.

A harmadik számú európai kupasorozat elődöntőjének első mérkőzéseit április 20-án vagy 21-én, a visszavágóit egy héttel később rendezik.

Férfi kézilabda Európa-kupa

Negyeddöntő, visszavágó:

Tatran Presov (szlovák) – FTC-Green Collect 28-31 (13-11)
Eperjes
: Chupryna, Cvitkovic (kapusok), Antl, Davidovics 5, Fech, Fenér 4, Hajan 1, Hernández 9 (5), Hozman, Kaszatkin 2, Kravcák, Kovács 1, Mital 3, Recicár, Sako, Urban 3.
FTC: Borbély, Győri (kapusok), Balogh 4, Bognár 4, Bujdosó, Csörgő, Debreczeni 4, Fülöp, Füzi 2, Imre 5, Kovacsics 1, Lékai 4, Mikita, Nagy 7 (1), Peto, Pordán. 

Továbbjutott: a Ferencváros, kettős győzelemmel, 63-57-es összesítéssel.

MRK Krka (szlovén) – Olimpiakosz (görög) 19-25 (10-10)
Összesítésben 56-45-re az Olimpiakosz jutott tovább az elődöntőbe.

Bregenz (osztrák) – CS Minaur Baia Mare (román) 30-28 (18-16)
Összesítésben 65-61-re a CS Minaur Baia Mare jutott tovább az elődöntőbe.

Valur (izlandi) – CSA Steua Bucuresti (román) 36-30 (21-12)
Összesítésben 72-65-re Valur jutott tovább az elődöntőbe.

(MTI)

Nem bírt egymással a Ferencváros és a Balatonfüred