Január 8-án lesz az Év Sportolója Gála az Operaházban

Január
Fotó: Szűcs Attila

Január 8-án kerül sor a Magyar Állami Operaházban az M4 Sport-Az Év Sportolója Gálára.

A rendezvény szerdai sajtótájékoztatóján Ókovács Szilveszter, az Operaház főigazgatója közölte, azután, hogy az esemény az idén átköltözött korábbi “otthonából”, a Nemzeti Színházból, jövőre még jobb rendezésre törekednek.

“Nagy megtiszteltetés, hogy ismét ebben az 1884-ben megnyílt épületben ünnepelhetjük a bajnokok bajnokait” – fejtette ki.

Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) sportolói bizottságának tagja felidézte, hogy 2004-ben, azaz a jövő évihez képest húsz évvel ezelőtt járt először Év Sportolója Gálán.

“Voltam díjazott és meghívott is, januárban pedig díjátadóként szeretnék közreműködni a magyar sport ünnepén, az éves sportteljesítmények megkoronázásán” – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszteri főtanácsadója, aki háromszor vette át az év legjobbjának járó elismerést. 

“2024-et a párizsi olimpia határozza meg, és az év a díjátadóval robban majd be” – fűzte hozzá.

Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) elnöke emlékeztetett arra, hogy az esztendő legjobb sportolóinak megválasztása 1958 óta zajlik megszakítás nélkül, és jelenleg a 66. eseményre készülnek.

“A világjárvány és a háború óta jobban értékeljük az ilyen rendezvényeket, amelyek sorozatát a Covid sem tudta megszakítani. Szerepelt már a gálán Carl Lewis, Szeles Mónika, Fabio Capello vagy Mark Spitz, és most is azon dolgozunk, hogy neves vendégeket köszönthessünk” – jelentette ki az MSÚSZ elnöke, hozzátéve, legitimmé teszi a szavazást, hogy évek óta több mint 400 sportújságíró vesz részt az online voksoláson.

A kategóriánként 10 jelöltet az MSÚSZ elnöksége állítja össze, aztán indul a szavazás és nagyjából a gála előtt tíz nappal hozzák majd nyilvánosságra az első három helyezett nevét minden kategóriában.

Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója hangsúlyozta, az M4 Sportnak az a küldetése, hogy bemutassa a magyar sportsikereket.

“Nemcsak közvetíteni jó ezeket, hanem felidézni is jó őket, és már a legjobbak tízes listájára felkerülni is óriási teljesítmény. Természetesen a mi szemünkben mindenki bajnok, aki eljut ide” – emelte ki Székely Dávid. “

A közvetítés január 8-án 19.30 órakor kezdődik a vörös szőnyegről, majd este nyolckor indul a 120 perces program. Az m4sport.hu oldalon a közönség szavazhat majd az év sportpillanatáról is.

“A magyar férfi vízilabda-válogatott ugyanazon a napon csoportmeccset vív Olaszországgal az Európa-bajnokságon, de várhatóan nem fog egymással ütközni a két esemény” – jelentette be a közmédia sportcsatornájának igazgatója.

(MTI)

Az államosított Nemzeti Sportból napi tízezer példányt vásárolna a kormány!

Ismét az Operaházban rendezik meg a hagyományos Év Sportolója-gálát