Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Borok Dorina
Borok Dorina, az ETO FC Győr kapusa a Simple női labdarúgó Magyar Kupa döntőjében játszott ETO FC Győr-MTK Budapest mérkőzésen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

A zöld-fehérek már a kilencedik percben vezetést szereztek a válogatott Süle Dóra közelről szerzett góljával, de a fővárosiak egy kiugratásból Barkóczi Bernadett révén egyenlítettek a 31. percben. 

A Győr a második félidő elején közel járt ahhoz, hogy ismét előnybe kerüljön, azonban Vachter Fanni büntetőjét kivédte Erős Evelin.

A rendes játékidőben több gól nem született, ezért azonnal a tizenegyesrúgások következtek: ebben az MTK játékosai háromszor is hibáztak – egyik lövés sem ment kapura -, míg győri oldalon csak ketten, így Sali Rebeka ötödik körben értékesített 11-ese sorozatban a harmadik győri kupadiadalt jelentette.

A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy Süle Dórát a második félidőben le kellett cserélni sérülés miatt.

Süle Dóra
Süle Dóra. Fotó: MLSZ / Micheller Szilvia

Az ETO tavaly és a 2022-ben is kupagyőztes lett, előtte egyszer, 2017-ben jutott a fináléba, de akkor ezüstérmesként zárt. Két éve a Haladás-Viktória, tavaly pedig a Puskás Akadémia csapatát múlta felül a döntőben.

Dörnyei Balázs, a Győr vezetőedzője

“Ugyan nőkről beszélünk, de ez ma férfi munka volt a csapat részéről. Megmutatták a játékosok, hogy nem csak jó játékkal lehet győzni, hanem úgy is, ha szenvednek. Azt gondolom, hogy ma csapatként nagyot alkottak a lányok, megtapasztaltuk, hogy büntetőkkel hogyan lehet kupadöntőt, vagy bármilyen mérkőzést megnyerni. Nem biztos, hogy ez a tapasztalat nem fog jól jönni a jövőben. Véleményem szerint az egész város és a klub büszke lehet a játékosokra, minden tiszteletet megérdemelnek!”

ETO FC Győr

Simple női labdarúgó Magyar Kupa

Győri ETO-MTK Budapest 1-1 (1-1) – tizenegyesesekkel 3-2
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion. V.: Molnár R. (Vida, Gavalla-Kulcsár).
Gól: Süle (9.) ill. Barkóczi (31.)
ETO FC Győr: Borok – Zágonyi (Szabová 78.), Kovács L., Horváthová, Öreg, Savanya, Süle (Kocsán 83.), McCarthy, Ladhani (Nagy F. 83.), White (Sali 49.), Vachter. 
MTK Budapest: Erős – Vajda, Farádi-Szabó, Csuhai, Barkóczi, Mészáros (Legendás 72.), Palama, Dubuc (Siklér 72.), Voila (Murár 88.), Pataki (Tenyei-Tóth 72.), Bokor. 

Forrás: eto.hu / MTI

Az Unione FC nyerte a labdarúgó Amatőr Kupát