Hazai pályán nyert a magyar bajnoki címvédő Ferencváros

Ferencváros
Fotó: Tumbász Hédi

A magyar bajnoki címvédő és alapszakaszgyőztes Ferencváros hazai pályán 3-1-re megverte a Csíkszeredát a jégkorong Erste Liga elődöntőjének ötödik mérkőzésén, ezzel összesítésben 3-2-re vezet a párharcban.   

A pénteki összecsapás ugyan a vendégek középső játékrészben szerzett találatával indult, másfél perccel később azonban egyenlített Fodor Szabolcs együttese, majd az utolsó felvonásban Németh Attila révén fordított. A vendéglátók a hajrában egy újabb góllal biztosították be sikerüket a Tüskecsarnokban. 

Fodor Szabolcs, az FTC-Telekom vezetőedzője

“Páratlan számú meccset sikerült megnyerni. Az utolsó párost, a negyediket is megnyertük Csíkszeredában és utána mondtam, hogy akkor van itt esélyünk, ha ugyanúgy küzdünk, hajtunk és ugyanúgy csapatként funkcionálunk, ahogy azt tettük ott kint Csíkban a 4-1-es győzelmünknél. Úgy gondolom, hogy ez ma is meg volt 60 percig, hogy elképesztő energiákat mozgósítottunk és tényleg küzdöttünk egymásért, a csapatért és ezért a közönségért. Az ötödiket, ami hazai pályán volt megnyertük és most ez nagyon komoly hazai pálya volt. Tényleg óriási hangulat volt és nagyon nagy pluszt adtak a nézőink és azt gondolom, hogy nagyon komoly hoki csemege is volt, mert maga a mérkőzés is szerintem magas színvonalú volt. Szóval érdemes kilátogatni ezekre a meccsekre és még egyszer mondom, nagy lökést adott, hogy ilyen sokan voltak a Fradi-szurkolók. Szóval itt nem volt más választásunk, de még egyszer mondom a legfontosabb az, hogy tudtunk megint egy olyan produktumot, amit 60 percig csapatként és tényleg nagyon komoly erőbedobással, küzdéssel és akarattal csináltuk a dolgunkat és ez egy győzelemre volt megint elég.”

Václav Novák, a Csíkszereda vezetőedzője

“Szerintem jó meccs volt, mindkét csapat harcolt. Sajnálom, hogy kikaptunk, amit mondani szeretnék, hogy a playoffban a legfontosabb a fegyelem. Jó volt a meccs, de a fegyelem még fontosabb.”

A párharc hatodik mérkőzésére húsvétvasárnap kerül sor Csíkszeredában.

A címvédő Gyergyói HK 3-2-re kikapott, így hátrányból várja a párharc vasárnapi folytatását

A pénteki összecsapás Pavlo Borisenko találatával kezdődött, majd a középső játékrészben megduplázta előnyét a hazai csapat, de még a szünet előtt egyenlíteni tudott a Gyergyó. 

A hajrában ismét betaláltak a vendéglátók, ezzel 3-2-re megnyerték a találkozót és előnyben várják a párharc hatodik mérkőzését, amelyre húsvétvasárnap kerül sor Gyergyószentmiklóson.

Jégkorong Erste Liga

Elődöntő, 5. mérkőzés:

FTC-Telekom – SC Csíkszereda 3-1 (0-0, 1-1, 2-0)
Gól
: Lauri Johannes Karmeniemi (27.), Németh Attila (47., emberelőnyben), Nolan Anthony LaPorte (58., üres kapuba), ill. Balázs Szabolcs Péter (25., emberelőnyben)

Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3-2 az FTC-Telekom javára.

Corona Brasov – Gyergyói HK 3-2 (1-0, 1-2, 1-0)
Gól: Pavlo Borisenko (4.), Connor Sullivan Sills (23.), Jared Michael van Wormer (57.), ill. Sebastien Sylvestre (36.), Orban Branca (39., emberelőnyben)

Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3-2 a Corona Brasov javára.

Forrás: MJSZ / MTI

Egyenlített az elődöntőben a címvédő és a magyar bajnok is a jégkorong Erste Ligában