Egyenlített az elődöntőben a címvédő és a magyar bajnok is a jégkorong Erste Ligában

Csíkszereda-Ferencváros
Bán Károly Tibor helyzetben

A címvédő Gyergyói HK a vendég Brassó ellen, míg a magyar bajnok Ferencváros Csíkszeredában győzött egyaránt 4-1-re a jégkorong Erste Liga elődöntőjének negyedik felvonásán, így mindkét párharc 2-2-re áll.

Előző napon az alapszakaszelső FTC simán kikapott Csíkszeredában, ezúttal jól védekezéssel sikerült visszavágnia. A kétgólos előnyt követően a székely alakulat az 53. percben szépített, ám három perc múlva jött a válasz, amivel el is dőlt a mérkőzés.

Václav Novák, a Csíkszereda vezetőedzője

“Sajnos nem tudtunk elegendő gólt szerezni, pedig sok lehetőségünk volt rá. Most már azonban a pénteken játszandó mérkőzésre kell koncentrálnunk. Megyünk és dolgozunk tovább. Itt a rájátszásban nincs más lehetőségünk, regenerálódniuk kell a fiúknak, valamint tovább koncentrálni.”

Fodor Szabolcs, a Ferencváros vezetőedzője

“Nagyon jól játszottunk, sokkal jobban, mint tegnap. Sokkal jobban alkalmaztuk a szisztémánkat, tartottuk magunkat ahhoz a taktikához, amit szerettünk volna játszani. Tegnap ez finoman szólva sem volt így. Csapatként funkcionáltunk, mindenki küzdött a csapatért, egymásért, és egy nagyon fontos győzelmet szereztünk így meg, visszaszereztük a pályaelőnyünket. Ezért utaztunk ide, és ez ma megvan. Most pihennünk, regenerálódnunk kell. A legfontosabb, hogy pénteken megint csak egy ilyen meccset szeretnénk játszani, melyen így küzdünk egymásért, és ilyen komoly erőfeszítéseket teszünk a győzelemért.”

A Corona Brasov kedden meglepte a Gyergyót, amely most 1-1 után sorozatban háromszor volt eredményes. Vincze Péter és Bodo Christopher egyaránt három ponttal vette ki részét a diadalból.

Szilassy Zoltán, a Gyergyó vezetőedzője

“Ma sokkal jobbak voltunk a kapuralövések tekintetében, illetve variáltunk egy kicsit a támadásunkon, ami abszolút bejött. Nagyon örülünk, hogy a srácok alkalmazták a megbeszélteket, ezért pedig nagyon büszke vagyok rájuk, óriási dicséret. Tegnap az ellenfél jobb volt, ezt el kell fogadni, viszont a mai meccsen mi tettük jobban a dolgunkat. Nagyon gyorsan tanulunk, ami szuper, de ezt most nagyon gyorsan el kell felejteni, mert pénteken egy óriási csata lesz Brassóban.”

Strenk Hunor, a Corona Brasov másodedzője

“A mai nap nem úgy alakult, ahogy elterveztük, nyilván a Gyergyó úgy jött bele a meccsbe, hogy minden áron ki akarja egyenlíteni a párharcot, ami jól látható volt az első harmad során. Sok energiát emésztett fel, hogy sokat kellett védekeznünk, a Gyergyó pedig egy olyan csapat, amely nagyon jól tud építeni a momentumokra. Ma este jobbak voltak nálunk, 2-2 az állás, a két csapat nagyon közel van egymáshoz, úgyhogy nagy meccs lesz pénteken.”

A következő mérkőzéseket pénteken rendezik Brassóban, illetve a Tüskecsarnokban. Az is eldőlt, hogy mindkét elődöntőben lesz hatodik felvonás, mégpedig húsvétvasárnap.

Jégkorong Erste Liga

Elődöntő, 4. mérkőzés:

Gyergyói HK – Corona Brasov 4-1 (1-0, 2-1, 1-0)
Gól:
 Vincze Péter (14., 29., a másodikat emberelőnyben), Mike Gerrit Willem Dalhuisen (34.), Orbán Brance (47., emberelőnyben), ill. Albert Zagidullin (26., emberelőnyben)

Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2-2.

SC Csíkszereda – FTC-Telekom 1-4 (0-2, 0-0, 1-2)
Gól:
 David Levin (53.), ill. Jacob Charles Crespi (14.), Németh Attila (20.), Adam Brady (56.), Aku Kestila (58., üres kapuba)

Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2-2.

Március 29., péntek

17:30, Corona Brașov – Gyergyói Hoki Klub
18:30, FTC-Telekom – Sport Club Csíkszereda

Március 31., vasárnap

17:30, Gyergyói Hoki Klub – Corona Brasov
17:30, Sport Klub Csíkszereda – FTC-Telekom

Forrás: MJSZ / MTI

Hátrányban az Erste Liga címvédője