Hatalmas csatában került közel az elődöntőhöz a MÁV Előre

Kecskemét
Eke Péter (b) és Pesti Marcell (b2), a MÁV Előre Foxconn játékosai, valamint Varga Péter, a Kecskeméti RC játékosa (j, fent) a férfi röplabda Extraliga negyeddöntőjében játszott Kecskeméti RC - MÁV Előre Foxconn második mérkőzésen Kecskeméten. Fotó: MTI/Bús Csaba

A tavaly ezüstérmes MÁV Előre 3-2-re nyert a Kecskemét vendégeként a férfi röplabda Extraliga negyeddöntőjének keddi, második mérkőzésén, ezzel 2-0-ra vezet az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban.

Az első két szettben a MÁV Előre irányított és az albán Redjo Koci, valamint a válogatott Pesti Marcell ponterős játékának köszönhetően mindkettőt meg is nyerte, ezt követően azonban a Magyar Kupa-bronzérmes hazaiak játéka – főleg támadási hatékonyságban, majd sáncmunkában is – jelentősen feljavult, így egyenlítettek.

A rövidített, ötödik játszma végig szoros küzdelmet hozott, de a végén a vendégek rutinja döntőnek bizonyult, mert a kecskemétiek a hajrában egy nyitást és két támadást is elrontottak.

A 130 perces találkozó legeredményesebbjeként Pesti 26 pontot szerzett, Koci 25-ig jutott, míg hazai oldalon Varga Péter 23, Kecskeméti Bálint pedig 22 ponttal zárt.

Deák Márk, a Kecskemét vezetőedzője

“Gratulálok a Fehérvár csapatának! Hatalmasat küzdött a csapatom, sajnos megint hátrányból kezdtük a mérkőzést. Talán a végére kicsit elfáradtunk fejben, mire felzárkóztunk és jöttek a ki nem kényszerített hibák. Összesítésben 2-0 a Fehérvár javára, de ennek ellenére pénteken nyerni megyünk és nem adjuk fel a párharcot!”

Omar Pelillo, a MÁV Előre vezetőedzője

“Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, hiszen egy esetleges győzelemmel a Kecskemét egyenlíthetett volna. Nagyon jól játszottunk az első két szettben, ami egy kicsit túlságosan is megnyugtatott minket. Csökkent a játékunk intenzitása és megnőtt a hibák száma. Persze ez nem von le semmit az ellenfelünk érdemeiből, megnehezítették a dolgunkat. Ahogy jött fel a Kecskemét, a játékosok egyre idegesebbek lettek, de szerencsére mentálisan rendkívül erős a csapat. A fiúk az ötödik szettben pontról pontra harcolták ki a sikert. Bár ezt a mérkőzést rövidebbre is zárhattuk volna, a végén mindig a győzelem számít. A lényeg, hogy a játékosok a végletekig küzdöttek. Azon kell dolgoznunk, hogy az első két szettben nyújtott teljesítményt a végéig fenn tudjuk tartani.”

A párharc harmadik összecsapása pénteken lesz Székesfehérváron.

A DEAC 3-1-re győzött a Pénzügyőr vendégeként

A debreceniek az első szettet nagy csatában megnyerték, de a másodikat elveszítették, és a harmadikban 10-5-ös hátrányban is voltak. Ezt követően azonban összeszedték magukat Fodor Antal tanítványai, akik 21-13-ig megnyugtató előnyt építettek ki, az újabb megnyert játékrész lendületét a negyedik etapra is továbbvitték, így lezárták a közel kétórás mérkőzést.

A találkozó legjobbja a vendégek ukrán feladóátlója, Vlagyiszlav Pavljuk volt, aki 25 pontot szerzett, míg brazil csapattársa, Willian César Coelho Rabel 23 pontig jutott.

A párharc harmadik összecsapása pénteken lesz Debrecenben, amennyiben a DEAC akkor is győzni tud, története során először jut négy közé az élvonalban.

Férfi Extraliga, negyeddöntő, 2. mérkőzés:

Kecskeméti RC – MÁV Előre Foxconn 2-3 (-22, -22, 21, 19, -14)
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, 100 néző. V.: Tillmann, Halász E.
KRC: Török S. 2, Kecskeméti 22, Boldizsár 12, Varga P. 23, Farkas P. 13, Gacs 12. Csere: Török Zs. (liberó). 
MÁV ELŐRE: Janke 12, Ambrus 7, Szabó V. 3, Koci 25, Eke 5, Pesti 26. Csere: Takács (liberó), Boa 3, Tomanóczy 1, Fazekas 2, Dileo. 

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 2-0 a MÁV Előrének.

Fino Kaposvár – Dág KSE 3-0 (15, 16, 14)
Kaposvár, Kaposvár Aréna, 452 néző. V.: Varga A., Adler.
FINO: Novoselov 8, Magyar, Hubicska 13, Iván B. 5, Kalmár 14, Bögöly 7. Csere: Bozóki, Eördögh (liberók), Zarka 2, Laczó 1, Tóth G. 2. 
DÁG: Molnár T., Kun 8, Farkas B. 2, Csordás 8, Pongó 10, Bandi 3. Csere: Czibula (liberó), Eichardt. 

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 2-0 a Kaposvárnak.

MAFC-BME – GreenPlan-VRCK 3-1 (19, 19, -23, 20)
Budapest, Pénzügyőr Csarnok, 62 néző. V.: Mezőffy, Halász T.
MAFC: Balogh 4, Tamási 6, Reyes Rodriguez 30, Katona 7, Altunaga 22, Oláh 5. Csere: Benkő (liberó).
VRCK: Péter B. 4, Garan 6, Bibók 24, Jirasek 16, Cziczlavicz 4, Gurszkij. Csere: Kiss M. (liberó), Miklósi-Sikes 1, Óhidi, Péter M. 5.

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 1-1.

Pénzügyőr SE – DEAC 1-3 (-23, 20, -19, -17)
Budapest, Pénzügyőr Sportcsarnok, 120 néző. V.: Kiss Z., Selega.
PSE: Solti 17, Mihálovits 8, Kovács Z. 16, Hajós 9, Kövessy 7, Tóth K. 4. Csere: Feliciano (liberó), Kispál, Szalai 2. 
DEAC: Bagics 5, Marlon 6, Bakóczy 1, Willian 23, Kiss I. 6, Pavljuk 25. Csere: Bán (liberó), Imre, Veres. 

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 2-0 a DEAC-nak.

Forrás: Hunvolley.hu / MTI

Nyolc év után Kaposvárra került a férfi röplabda Magyar Kupa