Három férfi és egy nő halt meg a vasárnapi raliversenyen, büntetőeljárás indult

MNASZ
Életveszélyre figyelmeztető felirat egy gumiabroncson az Esztergom-Nyerges Rally helyszínén, Bajót közelében. Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Három férfi és egy nő vesztette életét és nyolcan sérültek meg a vasárnapi Esztergom-Nyerges Rally-n történt balesetben, amelyben egy jármű lesodródott az útról és a nézők közé hajtott.

A rendőrség a baleset körülményeit büntetőeljárásban vizsgálja – közölte a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-vel.

Azt írták, ketten életveszélyes, öten súlyos sérüléseket szenvedtek, egy ember könnyebben sérült. A halálos áldozatok között nincs gyermek. 

A rendőrség a baleset körülményeit büntetőeljárásban vizsgálja. Halálos tömegszerencsétlenséget okozó,   foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének gyanúja miatt folytatnak eljárást ismeretlen tettes ellen – tudatták.

A tájékoztatás szerint Lábatlan és Bajót között a 6-os kilométernél az egyik versenyautó letért a kijelölt útszakaszról, és az aszfaltozott úton, illetve az út menti füves területen tartózkodók közé hajtott. A baleset a nézők elől elzárt területen következett be, az ott tartózkodás tilalmára tábla is figyelmeztetett.

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség közleménye

A 11. Esztergom-Nyerges Rally második versenynapján, a Lábatlan – Bajna gyorsasági szakaszon történt sajnálatos baleset miatt a verseny rendezősége megszakította a versenyt.

A balesetben érintett nézők mentésére a helyszínre 8 mentőautó és 4 mentőhelikopter érkezett. 4 ember életét sajnos nem lehetett megmenteni, 1 gyermeket súlyos-életveszélyes, 1 embert súlyos, 6 személyt, (köztük egy gyermeket) pedig könnyebb sérülések miatt szállítottak helyszíni ellátás után kórházba.

A körülmények tisztázása a hatóságok feladata.

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség vezetősége részvétét fejezi ki a hozzátartozók és családtagok számára. A baleset körülményeit a hatóságokkal együttműködve az MNASZ haladéktalanul kivizsgálja.

A vizsgálat lezártáig az MNASZ és a verseny rendezősége a balesettel kapcsolatos további tájékoztatást, illetve nyilatkozatot nem kíván tenni.

Forrás: MNASZ / MTI

Négy ember meghalt egy raliversenyen Lábatlan és Bajót között