Ha ezt Rezső megérhette volna! Jönnek a SERES autói Magyarországra!

SERES
Aláírási ceremóniával teszi hivatalossá Ormos Péter, a Duna Autó Cégcsoport vezérigazgatója és ZJ Wan, a SERES márka európai igazgatója, hogy az idén 35 éves Duna Autó Cégcsoport elindítja a SERES és DFSK márkák országos disztribúcióját. A SOKON Csoporttal kötött partnerség két újabb meghatározó márkával gazdagítja a Duna Autó cégcsoport széles portfólióját, mely immár 27 márkával foglalkozik.

Summary

The name Seres is an acronym that shows it's origination at 'S'- Silicon Valley, incorporating the cutting-edge technologies in 'E'- Electric Vehicle, and the innovative use of 'R'- Range Extender. Mirroring the letters 'E' and 'S', and combining together forms SERES which unlocks the limitless potential to transcend automotive solutions.

Újabb két kínai autómárka jelenik meg a magyarországi autópiacon, a SERES Automotive járműveinek kizárólagos importőri szerződését csütörtökön Budapesten írták alá a SERES Group és a Duna Autó cégcsoport képviselői.

A megállapodás szerint a Duna Autó a kínai gyártónak a NEV (new energy vehicle, új energiákkal hajtott) kategóriába sorolt SERES modelljeit, valamint a DFSK márka hagyományos és elektromos személyautóit és kisteherautóit fogja forgalmazni. 

Az aláírás alkalmából Ormos Péter, a Duna Autó csoport vezérigazgatója hangsúlyozta: a csoport stratégiájának értelmében az autóiparban zajló átalakulások jelentős szereplője kíván lenni Magyarországon, ezért döntött úgy, hogy a kínai gyártó partnere lesz. A Duna Autó értékesítési portfóliójába mostantól 27 autómárka tartozik, ebből 4 kínai, közülük háromnak kizárólagos importőre.

A megállapodás alkalmából tartott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a SERES Kínában a legnagyobb NEV járműgyártók között van, alkatrészbeszállítóból vált az autóipari technológiai fejlesztések éllovasává. Modellpalettája 2022-re alakult ki, azóta dinamikus növekedést produkál, már 70 országban van jelen.

A SERES már létrehozta európai központját és létesített egy központi alkatrészraktárt, az év során pedig 11 európai országban kezdi meg járműveinek forgalmazását.

Magyarországon a tervek szerint az év végéig 4-6 kereskedésben kezdik meg a két márka forgalmazását, egy év alatt 10-15-re bővülhet a számuk. A jövő év végére a SERES 1000-1200 jármű eladásával egy százalékos piaci részesedést remél a magyarországi újautó-piacon.

A Duna Autó cégcsoport mintegy 6000 autót értékesített 2023-ban

Ormos Péter vezérigazgató az MTI kérdésére közölte, hogy az előzetes adatok szerint a cégcsoport árbevétele tavaly elérte az 51 milliárd forintot, az adózott eredmény pedig meg fogja haladni az 1 milliárdot.

A nyilvános cégadatok szerint a Duna Autó Zrt. értékesítésének nettó árbevétele 2022-ben 38,5 milliárd forint volt a 2021. évi 38,6 milliárd forint után. Az adózott eredménye tavaly 1,24 milliárd forint, egy évvel korábban 622 millió forint volt.

Magyarország a BYD-beruházással diktálni fogja egy technológiai világforradalom tempóját