Győzelem párosban, magyar siker Bulgária ellen

páros

Nagy Adrienn és Szabanin Natália párosa két játszmában nyert, ezzel a tartalékos magyar női teniszválogatott 2-1-re legyőzte a bolgár csapatot a Billie Jean King Kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjának portugáliai tornáján.

Nagy Adrienn győzelmével kezdett a tartalékos magyar női teniszválogatott

Az egyaránt top 200-as Bondár Anna, Gálfi Dalma és Udvardy Panna nemrég lemondta a szereplést, és a hétvégén tovább fogyatkozott a csapat, mivel a 165. helyen álló Babos Tímea is visszalépett a viadaltól. Így Palágyi Miklós kapitány már csak Stollár Fannyra (270.), Szabanin Natáliára (601.) és Nagy Adriennre (728.) számíthat Oeirasban.

Közülük elsőként a 23 éves Nagy Adrienn lépett pályára Gergana Topalova (253.) ellen, a felek négy brékkel jutottak el 4:4-ig, majd az ötödik brék már a junior párosban Australian Open-bajnok magyar szettelőnyét jelentette. A folytatásban a bolgár 5:3-nál nem tudta kiszerválni a játszmát, utána Nagy hárított szettlabdát adogatóként, aztán a rövidítésben már ismét ő volt a jobb. A találkozó két órát tartott.

Szabanin Natália kikapott Tomovától

A 71 perces mérkőzés első szettjét viszonylag simán nyerte az esélyesebb rivális, aki a második szettben is egyszer brékelt, ez pedig elégnek bizonyult a sikerhez.

Így a párosok összecsapása döntött a párharcban, ebben Palágyi Miklós szövetségi kapitány Nagynak és Szabaninnak szavazott bizalmat, a háló túloldalán pedig Lia Karatancseva és Iszabella Sinikova állt. A találkozó első szettjében öt bréket láthatott a közönség, ebből pedig a vezetést megszerző magyarok jöttek ki jobban, míg a második felvonásban a magyarok háromszor is elvették ellenfelük szerváját, így 62 perc után győzelmet ünnepelhettek.

A csoportkörben Nagyék kedden az első játéknapon szintén nyertes osztrákokkal találkoznak, míg szerdán a dánokkal csapnak majd össze az A jelű kvartettben. A három csoport első helyezettje és a másodikok különcsatájának a győztese jut tovább a világdöntő selejtezőjébe, míg a 12 csapatos torna utolsó két helyezettje kiesik a zóna II-es csoportjába.

A magyarok egy évvel ezelőtt Antalyában másodikként továbbjutottak az euro-afrikai zóna I-es csoport tornájáról, majd novemberben Belgiumban 3-1-re kikaptak a rájátszásban, így nem kerültek a 2024-es világdöntő selejtezőjébe.

Billie Jean King Kupa

A csoport, 1. forduló

Magyarország – Bulgária 2-1

Nagy Adrienn, Szabanin Natália – Lia Karatancseva, Iszabella Sinikova 6:4, 6:3
Szabanin Natália – Viktoria Tomova 3:6, 3:6
Nagy Adrienn – Gergana Topalova 7:5, 7:6(4)

(MTI)

Caroline Wozniacki is pályára lép a magyarok ellen