Fidesz: a baloldal Brüsszelben Magyarország ellen áskálódik

Fidesz
Zsigmond Barna Pál, az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2024. március 18-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A kampánytámogatásról szóló és a baloldali európai parlamenti képviselőkről is szóltak azonnali kérdések hétfőn az Országgyűlésben.

Ferencz Orsolya (Fidesz) arról beszélt, Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja nyíltan büszkélkedett azzal, hogy Cseh Katalin és Donáth Anna európai parlamenti képviselőként akadályozták, hogy Magyarország megkapja a neki járó uniós pénzeket. A baloldal, ha már a magyar emberek bizalmát képtelen elnyerni, akkor külföldről kér segítséget – mondta és feltette a kérdést, milyen lépéseket tehet Magyarország kormánya, hogy megvédje a magyar embereket a külföldi dollárokkal pénzelt baloldal áskálódásától?

Zsigmond Barna Pál, az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára válaszában kiemelte: a Gyurcsány Ferenc által vezetett dollárbaloldal ma már nyíltan és büszkén vállalja, hogy minden energiájukkal azon munkálkodnak, hogy Magyarország ne kapja meg a neki jogosan járó uniós forrásokat és “jogi köntösbe bújtatott politikai boszorkányüldözést folytatnak hazánk ellen”

Hajnal Miklós és a dollárbaloldal tevékenysége Magyarország szuverenitása elleni támadás

Brüsszelben változás kell, olyan európai parlamenti képviselőkre van szükség, akik idegen érdekek helyett a nemzeti érdekeket képviselik – hangoztatta.

Viszonválaszában Ferencz Orsolya jelezte, a kulturált párbeszédre nyitott a kormány, ha a baloldalnak van érdemi javaslata, álljanak vele elő, azt azonban nem fogadják el, hogy egy magyarországi politikai erő külföldi érdekkörökkel lép szövetségre a magyar emberek helyett.

Zsigmond Barna Pál viszonválaszában úgy fogalmazott: egy választott képviselőnek “minden körülmények között hazája és annak polgára érdekében kell cselekednie”.

KDNP: miben mesterkedik továbbra is a dollárbaloldal?

Vejkey Imre (KDNP) arról beszélt, hogy a választások közeledtével “a dollárbaloldal és a mögötte álló szponzorok madárpókként ismét sunyiban szövögetik hálójukat Magyarország bekerítésére”.

Bizonyított tényként említette, hogy a Soros-hálózaton keresztül, civil szervezetek mögé bújtatott négymilliárd forintnak megfelelő dollár gurult mikroadományként a baloldal zsebébe, a választási eredmények befolyásolása céljából. Ezért az Állami Számvevőszék 261 millió forintos bírság befizetésére kötelezte az érintett pártokat – jegyezte meg.

 Mivel a bírság befizetése a választások előtt meg kell történjen, Vejkey Imre azt valószínűsítette, hogy újabb, “dollármilliós nagyságrendű, külföldi szponzorációs gépezet” aktivizálódik.

Megoldásként azt említette, hogy Brüsszelben kell változást elérni a nemzeti és jobboldali erőkkel közösen.

Panyi Miklós, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára megerősítette: valóban azt látni, hogy a “dollárbaloldal” a 2022-es választás előtti kampányban négymilliárd forintnak megfelelő összeget kapott. Ez az ügy a rendszerváltás utáni Magyarország legsúlyosabb kampányfinanszírozási botránya – hangoztatta.

Hozzátette: “ha a baloldal beteszi a lábát valahová, ott megindul a közpénzek kihordása, majd következik a gazdasági csőd”. Értékelése szerint ez látható a Karácsony Gergely vezette Budapesten is, ahol a városvezetés felélte a Tarlós István főpolgármester idején felhalmozott tartalékot, a csőd szélére sodorva a fővárost. 

Eközben a dollárbaloldal azon dolgozik, hogy megvonják a magyaroknak járó uniós forrásokat – figyelmeztetett, kiemelve: a közelgő választásoknak tehát igenis tétje van.

(MTI)

Ki is valójában Magyar Péter?