Fazekas Nándor a fiáról: szárnyaljon túl!

Fazekas
Fazekas Gergő és Fazekas Nándor

Az olimpiai negyedik Fazekas Nándor azt kívánja a magyar férfi kézilabda-válogatottal az ötkarikás indulást vasárnap kiharcoló fiának, Fazekas Gergőnek, hogy szárnyalja túl az eredményeit.

A párizsi kvótát a portugálok 30-27-es legyőzésével Tatabányán megszerző nemzeti csapatban ott volt Mikler Roland és Lékai Máté is, akik 12 éve, Londonban tagjai voltak a legutóbb olimpián járt magyar válogatottnak – az idősebbik Fazekas társaként.

“Tegnap hatalmas dolgot vittünk véghez, volt is időnk megünnepelni” – mondta hétfőn a közös apa-fia interjúban az M1 aktuális csatornának az ezúttal pályán lévő Fazekas Gergő, a lengyel Orlen Wisla Plock irányítója.

A fiáért és korábbi csapattársaiért a kvalifikációról határozó találkozón a helyszínen szurkoló korábbi kiváló kapus, Fazekas Nándor elárulta: az 50. percig nyugodt volt, és bár a kiélezett végjátékban elkezdett izgulni, nagyon nem idegeskedett.

“Láttam a végén a magabiztosságot a csapaton, hogy nem nagyon tudják elveszteni a mérkőzést” – szögezte le Fazekas Nándor, aki 2004-ben és 2012-ben is ötkarikás negyedik helyezett csapat tagja volt. 

Bevallotta: saját korábbi tapasztalatai alapján átélte, hogy milyen érzés lehetett kiharcolni a kvalifikációt.

“Fantasztikus érzés, nagy öröm és büszkeség számunkra, főleg, hogy a fiam oroszlánrészt vállalt belőle.”

A kijutás titkát az egységben látta: “nincsenek világklasszis játékosok, de minden mérkőzésen vannak kimagasló teljesítmények”. 

Gergő felidézte édesapja Izland ellen kivédett hétméteresét a hajrában, amelyet követően Lékai egyenlítő góljával kiharcolta a hosszabbítást a nemzeti csapat.

“Hatalmas öröm és olyan élmény volt fiatalon is, kívülről is, amiről azt mondtam, hogy egyszer át szeretnék élni” – emelte ki. Hozzáfűzték: az, hogy a 2012-es torna hajráját a család már a helyszínen tekintette meg, mindannyiuknak nagy élmény volt.

Forrás: M4 Sport

Párizsi kvótás a magyar férfi kézilabda-válogatott