Ezüstérmet szerzett Ausztráliában a paratriatlonos Mocsári Bence

Mocsári Bence
Mocsári Bence

Mocsári Bence ezüstérmet szerzett a paratriatlon világbajnoki sorozat idei első versenyén, az ausztráliai Devonportban.

Az Ausztráliában található Devonport városában kezdődött meg az idei paratriatlon világbajnoki sorozat, ahol Mocsári Bencének PTS5 kategóriában állt rajthoz. A magyar idő szerint péntek kora reggel elrajtoló férfi futamon a magyar sportoló kiváló versenyzéssel szerezte meg a második, ezüstérmet jelentő helyet. Triatlonosuknak nem volt könnyű dolga, hiszen technikai problémái is adódtak a verseny során a kerékpárjával. 

A remek szezonkezdésnek köszönhetően, a paratriatlon világbajnoki sorozat idei első állomásáról rögtön egy ezüstéremmel hazatérő versenyző ezzel az eredménnyel értékes paralimpiai kvalifikációs pontokat szerzett és tovább erősítette helyét a ranglistán.

“Az elmaradt abu-dzabi világkupa után kicsit fáradtan, de megérkeztünk Devonportba és bíztunk benne, hogy megtartják a versenyt. – mondta a Magyar Triatlon Szövetség közösségi oldalán a sportoló. – Nyugodt, ideális edzéskörülmények álltak rendelkezésre, minden adott volt egy jó versenyhez. Az eredmény is azt mutatja, hogy sikerült a legtöbbet kihozni magamból. Igaz, volt egy kis technikai problémám, a futam közben leesett a láncom, amit egyébként nagyon gyorsan sikerült visszatennem, de ott 10-20 másodperc elveszett. Egyébként egy nagyon jó verseny volt, jól felépítettük az edzőmmel, Tóth Szilárddal, akinek itt is szeretném megköszönni a munkáját.” 

Mocsári ezzel egyben értékes kvalifikációs pontokat is gyűjtött a paralimpiai kvótákért zajló versenyfutásban.

Forrás: triathlon.hu

Bicsák Bence szerint izgalmas lesz triatlonban az olimpiai kvalifikáció vége