Egyenlített a DEAC a kosárlabda NB I negyeddöntőjében

DEAC
Fotó: Derencsényi István

A DEAC hosszabbítás után 83-79-re legyőzte a Zalaegerszeget a férfi kosárlabda NB I negyeddöntős párharcának negyedik, hétfői mérkőzésén, ezzel 2-2-re egyenlített a párharcban.

A hazai pályán játszó DEAC kezdte jobban a találkozót és a nagyszünetre már tízpontos előnyben volt, de a fordulás után feljavult a vendégek játéka, így a harmadik negyedben fordítottak. Az utolsó felvonásban fej fej mellett haladtak a csapatok, és a debreceniek hosszabbításra mentették a meccset.

A ráadást a hazaiak végül 11-7-re nyerték, így a párharcot az ötödik mérkőzés dönti el szerdán, Zalaegerszegen.

Andjelko Mandics, a DEAC vezetőedzője

“A fáradtság ellenére is extra energiákkal játszottunk, viszont olyan dolgokat csináltunk, melyeket nem értek, főként azt nem értem, ahogy odapasszoljuk a labdát az ellenfél kezébe. Az első félidő teljesen rendben volt, viszont a harmadik negyed már kevésbé. A végén azonban visszajöttünk egálra és le is zárhattuk volna a találkozót, végül ez csak a hosszabbításban sikerült. Fellelhetőek már a feszültség jelei is a srácokon, de nem engedhetünk meg magunknak ilyen rövidzárlatokat, ennél jobban kell teljesítenünk. Az ötödik meccsen az fog nyerni, aki több motivációval és koncentrációval lép pályára, azonban már ennek a találkozónak a kiharcolása is szép teljesítmény, hisz sokan nem minket tartottak az esélyesebb félnek, mi viszont megmutattuk, hogy van tartásunk, meglátjuk, hogy mit tudunk véghez vinni Zalaegerszegen.”

Matthias Zollner, a ZTE vezetőedzője

“Mindenki látta, hogy mi történt a pályán, a Debrecen sok büntetőt értékesített a mérkőzés végén, ezt el kell ismernünk, hogy ebben a tekintetben jól teljesítettek a hajrában. Egyik csapat sem tudja már meglepni a másikat az ötödik mérkőzésen, a legapróbb részletek fognak dönteni, úgy, mint ezen a találkozón.”

A címvédő Falco, a Magyar Kupa-győztes Szolnok és az Arconic-Alba Fehérvár már pénteken biztosította helyét az elődöntőben. 

Férfi kosárlabda NB I

Negyeddöntő, 4. mérkőzés:

DEAC – Zalakerámia ZTE KK 83-79 (19-8, 19-20, 13-29, 21-15, 11-7) – hosszabbítás után
DEAC: D. Drenovac 26/6, D. Edwin 24/3, A. Williamson 8/3, L. Buljevic 5/3, Neuwirth B. 5/3. Csere: Garamvölgyi A. 8/6, Mocsán B. 7.
ZTE: J. Paige 17/9, T. Hicks 17/9, Tóth A. 4, T. Ikpe 2, Szalay D. – . Csere: R. Ona Embo 16/12, D. Ostojic 9, Keller I. 8, Németh A. 6.

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 2-2.

Forrás: MKOSZ / MTI

A Fehérvár, a Szombathely és a Szolnok is elődöntős a férfi kosárlabda NB I-ben