e-POWER-t az embereknek!

A Nissan egyedülálló és innovatív e-POWER-je elérte a 100 000-es eladást Európában

  • Az e-POWER meghajtást 2022 szeptemberében vezették be Európában a Qashqai és az X-Trail modelleken
  • Az e-POWER sikere a csendességnek és a könnyű vezetési élménynek köszönhető, mivel a kerekeket 100%-ban az elektromotor hajtja
  • A Qashqai és az X-Trail ötletes 3D vetítése egyedülálló bepillantást nyújt az e-POWER kivételes műszaki innovációjába

A 2022 szeptemberi debütálása óta az innovatív Nissan e-POWER több mint 100 000 ügyfelet csábított el. Európában eddig 65 367 Qashqai és 34 663 X-Trail kelt el ezzel az erőforrással felszerelve.

Az e-POWER-t az különbözteti meg a többi hasonló hibrid jellegű hajtástól, hogy a kerekeket kizárólag egy elektromos motor hajtja. Ez azt jelenti, hogy a meghajtás könnyed, sima és csendes – akárcsak egy teljesen elektromos jármű esetében. Az e-POWER vásárlóinak visszajelzései valóban azt mutatják, hogy különösen nagyra értékelik a hajtáslánc csendességét és könnyű vezethetőségét. Az e-POWER rendszerben a fejlett és hatékony benzinmotor csak áramtermelésre szolgál, amely feltölti a fedélzeti akkumulátort, és az elektromotoron keresztül hajtja a kerekeket.

Videóval “megspékelt” podcast érkezett a Nissan e-Power hajtásról

Ha a jármű meghajtásához kis teljesítményre van szükség és az akkumulátor elegendő energiával rendelkezik, a kerekeket hajtó villanymotor csak az akkumulátorból származó áramot használja. Ha több erőre van szükség, a motor áramot termel az elektromotor működtetéséhez és az akkumulátor feltöltéséhez. Ha maximális teljesítményre van szükség, akkor az elektromotor mind a motorból mind pedig az akkumulátorból vesz fel áramot. Ezenkívül bármikor, amikor csak lehetséges, áram-visszatáplálás történik, és a jármű mozgásából származó energia is visszakerül az akkumulátorba.

Ezenkívül az elektromos energiatermelést az útviszonyoknak megfelelően szabályozzák. Amikor a burkolati viszonyok és a jármű sebessége miatt megnő az útzaj, a motor bekapcsol, hogy feltöltse az e-POWER akkumulátorcsomagot. Ez csökkenti a motor működésének szükségességét az egyébként csendesebb körülmények között.

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Qashqai és az X-Trail vásárlói elismerik az egyedülálló e-POWER technológiánk előnyeit – mind a hatékonyság, mind a kiváló vezetési élmény révén. Ennek a mérföldkőnek az elérése kiemelkedő eredmény az e-POWER 2022. szeptemberi bevezetése óta, és meggyőző bizonyítéka a terméktervezési valamint a mérnöki csapatunk bátor, innovatív szellemének.” – mondta Arnaud Charpentier, a Nissan AMIEO (Afrika, Közel-Kelet, India, Európa és Óceánia) régió termékstratégiáért és árképzésért felelős alelnöke.

„Az e-POWER a Nissan villamosítási stratégiájának kulcsfontosságú eleme, amely tökéletes megoldást jelent azon ügyfeleknek, akik még nem állnak készen arra, hogy 100%-ban elektromos járműre váltsanak, de szeretnék élvezni azt a könnyed haladást, amelyet csak az elektromos motorral hajtott kerekek tudnak biztosítani” – mondta David Moss, a Nissan AMIEO régiójának kutatás-fejlesztési alelnöke.

Hozzátette: „”A bemutatástól kezdve az utakon megjelenő hihetetlen mértékű százezres példányszámig, az utunk tovább folytatódik a Nissan e-POWER-rel – ami az átvezető technológiát jelenti a teljesen elektromos meghajtáshoz”

Előre szóltunk! A népszerű látássérült házaspár és a Nissan e-Power hajtás

A Nissan egyedülálló technológiája túlmutat Európán: Ausztráliában és Új-Zélandon mindkét járműben, Marokkóban pedig a Qashqaiban kerül az utakra.

E mérföldkő megünneplésére a Nissan felemelte a motorháztetőt, hogy bemutassa az e-POWER technológia bonyolult belső működését. A vetítés varázsát felhasználva, a dinamikus energiaáramlás – amely 100 000 e-POWER járművet hajt a régióban – közvetlenül a Nissan Qashqai és X-Trail modellek külsején elevenedik meg.

E technológiai látványosság alapját az e-POWER motor és hajtáslánc 3D-s modelljei szolgálják. Ezek a digitális tervek az anamorfikus vetítés segítségével minden egyes járművet az innováció vásznává alakítanak, és a közönségnek ritka betekintést nyújtanak az e-POWER működésébe, valamint abba, hogy ezen egyedülálló technológia konfigurációja hogyan biztosítja az érzékeny, sima és csendes vezetést, köszönhetően annak, hogy a kerekeket 100%-ban az elektromos motor hajtja.

A jelenlegi Qashqai a Nissan városi crossoverének harmadik generációja. A 2021-ben bemutatott modell az európai autóipar úttörő státuszára építve a markáns formatervet és a kissé megemelt vezetési pozíciót agilitással, intuitív technikával és prémium minőséggel ötvözte.

Két elődjéhez hasonlóan a jelenlegi Qashqai tervezését is a London központjában található Nissan Design Europe végezte, a mérnöki fejlesztést pedig a Nissan Technical Centre Europe vezette, az Egyesült Királyságbeli Bedford közelében. A gyártás a Nissan legmodernebb gyárában, az északkelet-angliai Sunderlandben történik.

Az X-Trail egy kalandvágyó családok számára tervezett SUV, amely az e-POWER technológiával és az opcionális, kétmotoros e-4ORCE összkerékhajtási rendszerrel az izgalmas vezetés új szintjét hozza el. Az X-Trail minden alkalomra megfelel, és ideális társ a kirándulásokhoz, nagy családdal vagy barátokkal töltött napokhoz, hétvégékhez.

A Nissan japán Kyushuban található üzemében gyártott X-Trail már több mint két évtizede világszenzáció, és több mint 100 piacon nyújt izgalmas kalandokat a családoknak. Az X-Trail negyedik generációja abból a jól bevált DNS-ből merít, amely az X-Trail mindhárom korábbi generációján végigvonul.