“Dunks for Tomorrow”: elindult a BMW München és az FC Bayern München kosárlabdaosztályának közös társadalmi szerepvállalása

+++ Lejátszották az első tétmeccset a BMW Park videópadlóval felszerelt, csúcstechnológiás kosárlabdapályáján
+++ A BMW minden zsákolás után adományt juttat az SOS Gyermekfalvak nonprofit szervezetnek és az oktatási esélyegyenlőséget támogatja
+++ Az első tétmeccsen szerzett három zsákolás máris 3 000 euró adományt jelent

2023. szeptember 29-én, pénteken újabb fokozatba kapcsolt a BMW München és az FC Bayern München kosárlabdaosztálya között felépített partnerség: a BMW Parkban az FC Bayern München és a Mitteldeutscher lejátszotta a szezon első tétmeccsét. A videópadlóval felszerelt, csúcstechnológiás kosárlabdapályán a BMW egy világpremiert is ünnepelt, amelynek keretében bejelentette a „Dunks for Tomorrow” elnevezésű, közös kezdeményezést: a bajor prémiumgyártó az FC Bayern München összes idei, BMW Parkban megrendezett tétmeccsen szerzett zsákolása után 1 000 euró adományt juttat az SOS Gyermekfalvak nonprofit szervezetnek. Az Andreas Obst és Isaac Bonga világbajnokokkal, valamint Serge Ibaka NBA-bajnokkal büszkélkedő csapat 96 ponttal, 9 pont előnnyel nyerte meg a szezonnyitót, a mérkőzés során született három hazai zsákolás pedig így máris 3 000 euró adományt jelent.

„Az FC Bayern München kosárlabdaosztályával felépített partnerségünknek rendkívül fontos eleme a társadalmi szerepvállalás és a jobb jövőbeni kilátások elősegítése. A „Dunks for Tomorrow” kezdeményezéssel a teljes szezon során az SOS Gyermekfalvak nonprofit szervezetet, valamint az oktatási esélyegyenlőséget és az egyenlő lehetőségeket támogatjuk” – mondta Bernd Döpke, a BMW München igazgatója. „Most minden zsákolás számít: az eredményjelzőn és e jó ügy érdekében egyaránt. Minden szempontból fantasztikus és sikeres szezon elé nézünk” – tette hozzá.

„Szó szerint fantasztikus mindaz, amit a BMW az első tétmeccsen bemutatott – a lélegzetelállító üvegpadló a rajongók számára, illetve a kiváló zsákolás-kampány az SOS Gyermekfalvak és a közösség számára. Partnerségünkben a társadalmi szerepvállalás kimagasló jelentőséggel bír, ez a kampány pedig egyszerűen tökéletes. Kiváltképp, hogy idén Serge Ibaka személyében újabb igazi zsákoló specialistát szerződtettünk. E fantasztikus kezdeményezés egyértelműen motiválja majd a játékosokat arra, hogy zsákoljanak, amikor csak lehet” – nyilatkozta Marko Pešić, az FC Bayern München kosárlabdaosztályának vezetője.

Az SOS Gyermekfalvak nonprofit szervezet számos módon támogatja a hátrányos helyzetű családokból származó gyerekeket és fiatalokat iskolás éveik során, hogy megtörjék a szegénység és a korlátozott lehetőségek körforgását. Az SOS Gyermekfalvak nonprofit szervezet jelen van az iskolákban, ahol többek között szociális munkákkal, délutáni felügyeletekkel és csoportos szociális projektekkel segíti a mindennapokat.

Az SOS Gyermekfalvak nonprofit szervezet iskolai szolgáltatásainak célja, hogy megkönnyítse a tanítást és minden tanuló számára kényelmes tanulási környezetet teremtsen. A hátrányos helyzetű családokból származó gyerekeknek gyakran több támogatásra és bátorításra van szükségük, mint amennyit a tanárok a mindennapi iskolai életben nyújtani tudnak.

„A fiataloknak a lehető legjobb fejlődési lehetőségekre van szükségük ahhoz, hogy saját maguk határozhassák meg jövőjüket. Ez az, amiben az SOS Gyermekfalvak nonprofit szervezetnél határozottan hiszünk. A fiatalokat így személyiségük minden területén bátorítjuk és támogatjuk, közel hetven éve segítjük őket elkötelezetten – Németországban és világszerte mindenhol” – fogalmazott Anna Pönisch, az SOS Gyermekfalvak nonprofit szervezet marketingigazgatója. „A BMW és az FC Bayern München kosárlabdaosztálya által kidolgozott, közös „Dunks for Tomorrow” kezdeményezés rendkívül nagylelkű és fenntartható módon segít elérni a céljainkat. Hálásak vagyunk, amiért a BMW és az FC Bayern München kosárlabdaosztálya erős partnerekként állnak mellettünk. Izgalmas szezon előtt állunk” – tette hozzá.

Forrás: Egyszer már láttam autót