Donáth Anna: a magyar társadalom nem tűri, hogy uralkodjanak rajta

Donáth Anna
Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője beszédet mond a párt Nagytétényi forradalmi piknik címmel tartott ünnepi megemlékezésén a Nagytétényi Kastélymúzeum parkjában az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 176. évfordulóján. Fotó: MTI/Purger Tamás

A magyar társadalom nem tűri el, hogy uralkodjanak rajta – hangoztatta a Momentum elnöke, európai parlamenti képviselője az 1848-49-es forradalom és szabadságharcra emlékező ünnepségen, pénteken a XXII. kerületben.

“Gyomorforgató, hogy olyanok beszélnek a 12 pontról, akik nem fogadják el azt”

– mondta Donáth Anna a kormányoldalra célozva. 

Az ellenzéki politikus szólt arról is, hogy Havasi Gábor, a Momentum budafok-tétényi polgármesterjelöltje 2019-ben alig maradt alul a polgármester-választáson, és azóta is a kerületért dolgozik.

Tóth Endre, a kerület momentumos országgyűlési képviselője a rendezvényen arról beszélt, hogy 1848-cal ellentétben ma nem külső fenyegetés veszélyezteti a magyar szabadságot, hanem Orbán Viktor “féktelen hatalomvágya”.

Hosszú távon kell gondolkodni, bölcsen kiválasztani, hogy mely csatát érdemes megvívni, átgondolt, szisztematikus munkára van szükség – figyelmeztetett az ellenzéki politikus.

Havasi Gábor arról beszélt: 1848-ban a pesti polgároknak elegük lett a dölyfösségből, az elnyomásból, a társadalmi igazságtalanságból.

“Eddig és ne tovább! Nincs hová hátrálni! A Fidesz minden erkölcsi alapját elvesztette”

– hangoztatta.

Úgy fogalmazott: ennek a “szörnyszülött rendszernek” távoznia kell, hogy Magyarország virágozhassék. “A hazugságokból épített légvárat a történelem szemétdombjára kell küldeni.” Vissza kell venni a szuverenitásunkat azoktól, akik kisajátították, akik rettegnek az igazságtól – jelentette ki a Momentum politikusa.

El kell küldeni a Fidesz “helytartóját, a hatalom embere helyett itt is választhatjuk az emberek hatalmát” – mondta a polgármesterjelölt pártja március 15-i ünnepségén.

(MTI)

Dobrev Klára: a közös hazában közös a törvény, a teherviselés és a felelősség