Bondár párosban negyeddöntős Kolozsváron, Marozsán nem jutott be a legjobb 16 közé Antwerpenben

Bondár
Bondár Anna és Kimberley Zimmermann

Bondár Anna a belga Kimberley Zimmermann oldalán sikerrel vette az első fordulót, s ezzel bejutott a negyeddöntőbe párosban a 259 ezer dollár összdíjazású kolozsvári keménypályás tenisztornán.

A második helyen kiemelt duó a szerdai mérkőzésen két szettben vert egy román kettőst, a legjobb nyolc között pedig a Leolia Jeanjean,  Valerija Strahova francia, ukrán egységgel találkozik.

Bondár Anna egyesben nyolcaddöntős a viadalon, várhatóan csütörtökön lép pályára Elena-Gabriela Ruse ellen. A szabadkártyával induló román lány meglepetésre 6:2, 1:6, 6:4 arányban nyert a második helyen kiemelt, amerikai Alicia Sparks ellen. 

Ennél is nagyobb meglepetést okozott a német Eva Lys, aki 6:3, 6:3 arányban győzött az első helyen kiemelt Sorana Cirstea ellen.

Bondár Anna és Ruse korábban kétszer játszott egymás ellen, 2015-ben Antalyában a román teniszező az első játszmában feladta az elődöntőt, míg 2021-ben Bellinzonában Ruse szetthátrányból fordítva 5:7, 6:1, 7:6(5) arányban nyert Bondár ellen.

Marozsán nem jutott nyolcaddöntőbe

Marozsán Fábián két játszmában kikapott a nyolcadik helyen kiemelt perui Juan Pablo Varillastól a 675 ezer euró összdíjazású antwerpeni tenisztorna első fordulójában.

A világranglistán karriercsúcsot jelentő 65. helyen álló magyar játékos 2:0-nál elvette ellenfele adogatójátékát, és már 5:2-ra is vezetett, ám a dél-amerikai rivális végül rövidítésben, 66 percnyi játék után szettelőnyhöz jutott. Az első szettben Marozsánnak hat játszmalabdája volt.

A 24 éves magyar játékos – aki a múlt héten a negyeddöntőig menetelt a sanghaji tornán – a második szettben is hamar brékelt (2:1), aztán 4:2-re elhúzott, ám innen az ATP-rangsorban 69. perui Varillas sorozatban négy játékot nyert, és 1 óra 52 perc alatt lezárta az összecsapást.

Transylvania Open

Páros, 1. forduló:

Bondár Anna, Kimberley Zimmermann (magyar, belga, 2.)-Ilona Georgiana Ghioroaie, Patricia Maria Tig (román) 6:4, 7:5

European Open

Egyes, 1. forduló

Juan Pablo Varillas (perui, 8.) – Marozsán Fábián 7:6(4), 6:4

(MTI)

Bondár Anna nyolcaddöntős Kolozsváron