Bondár Anna nyolcaddöntős Kolozsváron

Bondár

Bondár Anna bejutott a nyolcaddöntőbe a 259 ezer dollár összdíjazású kolozsvári keménypályás tenisztornán. Babos Tímea a 16 között Sencsenben.

A világranglistán legjobb helyen (116.) jegyzett magyar játékosra a nyitókörben az az ukrán Anasztaszija Szoboljova (328.) várt, aki pályafutása során először szerepelt WTA-viadal főtábláján.

A selejtezőből érkezett 19 éves rivális az első játszmában háromszor is brékelni tudott, és mivel Bondár csak kétszer tudta elnyerni ellenfele adogatójátékát, 53 perc után hátrányba került.

A második felvonás első öt játékában csak fogadósiker született, de a 26 éves magyar teniszező ezt követően sokkal hatékonyabban játszott és kiegyenlített. A döntő szettben Bondár Anna adogatóként már nem hibázott, így két újabb brékje a győzelmét jelentette.

A találkozó 2 óra 10 percig tartott.

Babos Tímea a 16 között Sencsenben

Babos Tímea bejutott a második fordulóba egyesben a Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) körversenyének 100 ezer dollár összdíjazású tornáján, a kínai Sencsenben.

A harmadik helyen kiemelt magyar játékos kedden két szettben, 6:3, 6:2-re verte a hazai közönség előtt szereplő Jao Hszin-hszint, ezzel nyolcaddöntős.

Babos következő ellenfele a török Ilay Yoruk lesz.

Gálfi Dalma egyesben már az első fordulóban búcsúzott az ITF körversenyének 100 ezer dollár összdíjazású tornáján, az angliai Shrewsburyben.

A világranglistán 156. magyar játékos keddi ellenfele a hazai színeket képviselő Katie Swan (282.) volt, aki 6:2, 6:2-re nyert, s ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe.

Gálfi a torna ötödik kiemeltjeként búcsúzott már a nyitókörben.

Transylvania Open

1. forduló (a nyolcaddöntőbe jutásért):

Bondár Anna – Anasztaszija Szoboljova (ukrán) 5:7, 6:2, 6:3

Shenzen Longhua Open

Babos Tímea (4.) – Xinxin Yao (kínai) 6:3, 6:2

W100 Shrewsbury

Katie Swan (brit) – Gálfi Dalma (5.) 6:2, 6:2

Stollár Fanny és Babos Tímea is visszatér a magyar teniszválogatottba