Belga szakaszsiker, Pogacar őrzi előnyét, Valter maradt a 23.

Giro d'Italia

Tömegbefutó végén a belga Tim Merlier diadalmaskodott a Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny csütörtöki, 18. szakaszán. Az összetettben éllovas szlovén Tadej Pogacar továbbra is magabiztosan vezet, míg Valter Attila tartja 23. helyét.

A Fiera di Primiero és Padova közötti 178 kilométeres etap kedvezett a szökevényeknek, ugyanakkor a mezőny nem engedett senkinek sem nagy előnyt. A sprintet Merlier nyerte – ez volt az idei második szakaszsikere – az olasz Jonathan Milan és az ausztrál Kaden Groves előtt. 

A Visma-Lease a Bike magyar bajnoka, Valter a főmezőny végén gurult be a 84. helyen a győztessel azonos idővel, és így tartja összetettbeli 23. helyét.

Valter Attila az M4 Sport helyszíni stábjának elmondta, hogy most “örvendetesen jók voltak a lábak”, talán azért, mert a korábbiaknál könnyebb volt a szakasz, több lejtmenettel, kevesebb emelkedővel. 

“Jó lábakkal zártam a szakaszt, bizakodó vagyok a következő két napot illetően” – jegyezte meg.

A pénteki etappal kapcsolatban hangsúlyozta, hogy az első közel nyolcvan kilométer viszonylag sík lesz, igyekszik benne lenni a nap szökésében, de nem lesz könnyű, és reméli, kap majd segítséget a társaktól.

“Nincs veszíteni valóm, de természetesen eredményre kell váltani a szökést” – mondta.

Valter kitért rá, hogy az idei Giro kicsit furcsa, mert amíg tavaly kilenc-tíz szakaszon is hazaért szökés, addig idén talán hármon, és azokon is kis különbséggel. Mint mondta, sajnálja, hogy szerdán nem tudott az a szökés végigmenni, amelyben ő is benne volt, mert akkor garantált lett volna számára a top tízes helyezés.

Results powered by FirstCycling.com

Pénteken a Mortegliano és Sappada közötti 157 kilométer és hegyi befutó vár a mezőnyre, amely közel 3300 kilométert teker, amíg vasárnap, Rómában célba ér.

(MTI)

Német szakaszsiker, Pogacar növelte az előnyét, Valter 26.