Az MLSZ három hónapos eltiltással büntette Mészöly Gézát

Mészöly Géza
Mészöly Géza. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága egy plusz két hónapra eltiltotta Mészöly Gézát, az Újpest FC vezetőedzőjét, aki már a csütörtök esti, Paks elleni MOL Magyar Kupa-nyolcaddöntőn sem ülhet le a kispadra. 

Az MLSZ február 15-én indított fegyelmi eljárást a szakemberrel szemben, aki a DVTK legyőzését követően eléggé pejoratív módon említette a csereként beküldött nigériai csatárát, Frank Saserét.

„Hát nem szerettem én se játszani egy ilyen nagydarab feka ellen, aki megtartja a labdát és megcsúsztatja. Szerintem kulcsfontosságú volt, hogy ő be tudott jönni”” – mondta a szakvezető.

Az MLSZ így indokolta döntését:

„A FEB tárgyalás megtartása után Mészöly Géza vezetőedzőt (Újpest FC) a Diósgyőr elleni bajnoki mérkőzés után tett rasszista tartalmú nyilatkozatáért 2024. február 29-től kezdődően 3 hónap időtartamra eltiltja a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől. A FEB a 3 hónapos eltiltást részben felfüggeszti oly módon, hogy az eljárás alá vont sport szakembernek az első hónapot le kell töltenie, míg a fennmaradó két hónap végrehajtását a FEB 6 hónapra felfüggeszti. A FEB a felfüggesztett 2 hónap végrehajtását akkor rendeli el, ha Mészöly Géza a felfüggesztés időtartama alatt újabb fegyelmi vétséget követ el.”

Mészöly Géza február 8-án vette át – immár harmadszor – az Újpest irányítását, Nebojsa Vignjevics távozása után. Azóta három bajnoki mérkőzésen irányította a lilákat: egy diósgyőri 2–1-es győzelemmel mutatkozott be, majd Kecskeméten 1–0-ra, a Ferencváros ellen 5–0-ra kapott ki régi-új csapatával, mely a Paks elleni kupanyolcaddöntő után vasárnap a Fehérvárt fogadja az NB I 23. fordulójának zárómérkőzésén.

Forrás: M4 Sport / MLSZ / MTI

Nebojsa Vignjevicet menesztették az Újpestről, Mészöly Géza az új vezetőedző