Nebojsa Vignjevicet menesztették az Újpestről, Mészöly Géza az új vezetőedző

Mészöly Géza
Mészöly Géza

Menesztették az Újpest FC labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról Nebojsa Vignjevicet.

“Az Újpest FC a mai napon felmentette Nebojsa Vignjevicset a vezetőedzői feladatok elvégzése alól, így a továbbiakban nem ő felel majd a szakmai munkáért. A vezetőedzői poszt betöltéséről az Újpest FC a közeljövőben tájékoztatja a szurkolóit és a média képviselőit” – áll az Újpest honlapján.

A szerb szakember távozása azután vetődött fel a napokban, hogy a fővárosi csapat gyengén szerepel az OTP Bank Ligában és a sajtóban elterjedt, hogy a klub tulajdonosváltás előtt áll. Kedden délután aztán kiderült, hogy a MOL-csoport leányvállalata, a MOL Vagyonkezelő Zrt. többségi tulajdont szerez a labdarúgóklubot üzemeltető cégben, az Újpest 1885 Futball Kft.-ben, azaz a belga Roderick Duchatelet, aki 2011 őszétől volt tulajdonos, megválik a klubtól. Vignjevic még ott ült aznap este a Debrecen elleni hazai bajnoki mérkőzésen, amelyet csapata 2-1-re elveszített.

Az Újpest kilenc forduló óta nyeretlen, és ebben az időszakban mindössze egy pontot gyűjtött.

A szerb tréner tavaly májusban tért vissza Újpestre, előtte 2013 és 2020 között vezette a csapatot, amellyel kétszer Magyar Kupát nyert, egyszer pedig bajnoki bronzérmet szerzett.

Mészöly Gézát nevezték ki csütörtökön az Újpest FC labdarúgócsapatának vezetőedzőjévé

“Stabilizálni szeretném a csapatot, azt akarjuk, hogy a játékosok felszabadultak legyenek” – idézte a klub honlapja a trénert, aki kiemelte, azt az euforikus állapotot, amelyben most ő van, szeretné átadni tanítványainak is. 

“A drukkerek arra számíthatnak, hogy a játékosoknak át fogom adni, hogy az első perctől az utolsóig küzdjenek az adott meccseken, és a csapat sikeres legyen”

 Mészöly, aki játékosként 18-szor szerepelt a válogatottban, 2004 februárja és 2006 júniusa között, majd 2010 áprilisától 2011 augusztusáig volt már az Újpest trénere, az első időszakban kétszer, 2004-ben és 2006-ban ezüstérmes lett a csapattal. Az 56 éves szakember dolgozott többek között utánpótlás-válogatottak mellett is.

(MTI)

A ZTE FC elhozta a három pontot Felcsútról

Varga Barnabás mesternégyese az MTK ellen