Az MG egyesíti erőit az Arsenallal

Az MG Motor UK és az Arsenal bejelentette, hogy izgalmas, többéves partnerséget kötött, amelynek keretében a brit-kínai autógyártó a klub hivatalos autóipari partnere lesz. Az idén fennállásának 100. évfordulóját ünneplő MG az Arsenal férfi és női csapatát fogja támogatni, a szurkolók pedig az Emirates Stadionban és a Meadow Parkban találkozhatnak majd a márkával.

  • Az MG Motor UK többéves partnerségi megállapodást köt az Arsenallal
  • A brit-kínai autógyártó a világhírű futball klub hivatalos autóipari partnere lesz 

Az MG és az Arsenal az együttműködés keretében a klub globális szurkolói bázisának bevonását célzó, vonzó tartalmak létrehozását is célul tűzték ki. 

Guy Pigounakis, az MG Motor UK kereskedelmi igazgatója szerint: “Az Arsenalhoz való csatlakozás a centenáriumi évünkben jelentős fejezetet nyit az MG történetében. Nemcsak egy világhírű klubot támogatunk; hanem célunk, hogy a női profi játék növekedésének támogatásával és a világ legnagyszerűbb játéka iránti szenvedélyünk kifejezésével a labdarúgás jövőjét is előmozdítsuk.”

Juliet Slot, az Arsenal kereskedelmi igazgatója elmondta: “Nagy örömmel üdvözöljük az MG-t a partnercsaládunkban. Ez egy olyan márka, amely híres a történelméről és márkaörökségéről, de olyan előremutató gondolkodásmódot is képvisel, amely összhangban van klubunk ambícióival. A centenáriumuk évében izgatottak vagyunk, hogy az MG a saját hosszú távú növekedési utunk részévé válhat. Alig várjuk, hogy együtt dolgozhassunk velük a piacvezető fenntartható elektromos járművek kínálatának népszerűsítésében.”

Az MG 2023-ban csak az Egyesült Királyságban több mint 80 000 új autót értékesített, és mára az ország egyik legkedveltebb elektromos járműmárkájává vált. 

A 2024/25-ös szezon kezdetén csatlakozik – a már most is magas minőségű autós tehetségekkel teli MG csapatához – a várva várt MG Cyberster roadster kabrió, amely igazi elektromos teljesítményt nyújtva zászlóshajóként vezeti majd a márka modellpalettáját. Ide tartozik az MG4 Electric, amely 2022-es bemutatása óta több mint 30 díjat nyert, köztük a legutóbbi What Car? Awards díját, ahol az év legjobb elektromos kisautója lett, immár a második egymást követő évben.