Az FTC-Telekom Waterpolo két góllal nyert Barcelonában

Fekete Gergő
Fekete Gergő három gólt szerzett

A Ferencváros harmadik mérkőzését is megnyerte a férfi vízilabda Bajnokok Ligája negyeddöntős csoportkörében: a magyar bajnokcsapat 10-8-ra győzött a spanyol Barceloneta vendégeként.

A kevés gólt hozó első negyed után a spanyol együttes a kapus Unai Aguirre Rubio remek teljesítményére alapozva vezetett is, a nagyszünetben viszont már magyar előnyt mutatott az eredményjelző. Ezt követően kétgólos hátrányról még egyenlített a Barceloneta, de a záró negyedben a világbajnok Fekete Gergő duplájával kialakított háromgólos fórját már nem “adta le” a Ferencváros, amely újabb sikerével hatalmas lépést tett a négyes döntőbe kerülésért.

Az FTC – amely szezonbeli 30. tétmérkőzését is megnyerte – a negyedik fordulóban, április 23-án a görög Olympiakosz otthonába látogat. 

Az Olimpiakosz Vámos Márton három találatával 13-12-re nyert Bresciában.

A csoportból az első kettő jut a sorozat négyes döntőjébe, amelyet június 5. és 7. között Máltán rendeznek.

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája

Negyeddöntős kör, 3. forduló:

Barceloneta – FTC-Telekom Waterpolo 8-10 (1-1, 2-3, 3-2, 2-4)
Gól:
 Alberto Munarriz Egana 3, Biel Lara, Pavillard, Perrone Rocha, Sanahuja 1-1, ill. Fekete 3, Argiropulosz, Varga 2-2, Német, Jansik, Nagy Á. 1-1.

AN Brescia – Olympiakosz 12-13 (4-4, 3-4, 3-4, 2-1)
Gól:
 Maxwell Irving 4, Alessandro Balzarini 2, Vincenzo Dolce 2, Alesiani, Del Basso, Gianazza, Guerrato 1-1, ill. Vámos Márton 3, Ioannis Alafragkis 2, Konstantinos Genidounias 2, Konstantinos Gouvis 2, Dimou, Gkillas, Fountoulis, Papanastasiou 1-1.

A csoport állása: 1. FTC 9 pont, 2. Olympiakosz 6, 3. Barceloneta 3, 4. Brescia 0

(MTI)

Zalánkiék drámai csatában győzték le a Novi Beogradot