Zalánkiék drámai csatában győzték le a Novi Beogradot

Zalánki
Zalánki Gergő

Kis híján elvesztette veretlenségét a Zalánki Gergővel felálló Pro Recco vízilabdacsapata, amely kedd este ötméteresekkel diadalmaskodott (14-15) a szerb Novi Beograd vendégekét a Bajnokok Ligája negyeddöntős körének harmadik fordulójában.

A legutóbbi három kiírásban győztes olasz sztárcsapat már hat góllal is vezetett a szerb fővárosban, a házigazdák azonban kiegyenlítettek, és még a győzelemért is volt labdájuk az utolsó pillanatokban.

A Recco ugyan három büntetőt is kihagyott a rendes játékidőben, a világ- és Európa-bajnok magyar játékos is rontott, az ötméterespárbajban azonban Zalánki és társai nem hibáztak, így végül két ponttal gazdagodtak.

“Az elején nagyon jól ment a védekezésünk, elöl pedig jöttek a gólok. A folytatásban a hazaiak egyre több egyéni megoldással próbálkoztak, ami be is jött nekik. Jobban bírták a végét, de örülök, hogy végül mi megyünk haza több ponttal” – nyilatkozott az M1 aktuális csatorna helyszíni stábjának Zalánki, akit a világszövetség és az európai szervezet is 2023 legjobb férfi vízilabdázójának választott.

“A csalódást keltő dohai világbajnokság után kicsit még keresem magam, először itt a Reccóban kell megtalálnom a játékomat. A célom az, hogy a szezon végére és az olimpiára visszatérjek erre a szintre, hiszen a Reccóval három kupát, Párizsban pedig aranyat akarok nyerni. Nagyon figyelek arra, hogy minél profibban készüljek, hogy ennek a hosszú idénynek a végére minden rendben legyen” – mondta a 29 éves balkezes játékos.

A CN Marseille 14-12-re győzött Splitben, Angyal Dániel és Manherz Krisztián is két-két gólt szerzett, Andrija Prlainovic nyolc lövésből ötször vette be a horvátok kapuját.

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája

A csoport

VK Novi Beograd – Pro Recco 14-15 (1-1, 1-6, 3-2, 5-1) – büntetőkkel 4-5
Gól:
 Skoumpakis 3, Nikola Jaksic 2, Filip Filipovic 2, Martinovic, Granados Ortega, Vucinic 1-1, ill. Giacomo Cannella 3, Francesco Condemi 2, Di Fulvio, Echenique, Fondelli, Kakaris, Younger 1-1.

VK Jadran Split – CN Marseille 12-14 (3-4, 3-2, 1-3, 5-5)
Gól:
 Jerko Marinic Kragic 3, Zvonimir Butic 2, Duje Pejkovic 2, Biljaka, Duzevic, Fatovic, Harkov, Vrlic 1-1, ill. Andrija Prlainovic 5, Angyal Dániel 2, Ugo Crousillat 2, Manhercz Krisztián 2, Marion Vernoux, Velotto, Vernoux 1-1.

A csoport állása: 1. Recco 8 pont, 2. NBG 7, 3. Marseille 3, 4. Jadran 0

B csoport

Április 3., szerda:
19.30 Zodiac CNA Barceloneta – FTC-Telekom Waterpolo
20.00 AN Brescia – Olympiakosz

A csoport állása: 1. FTC 6 pont, 2. Olympiakosz 3, 3. Barceloneta 3, 4. Brescia 0pts

(MTI)

Az European Aquatics-nál is Zalánki Gergő lett az elmúlt év legjobb férfi vízilabdázója