Az FTC megszerezte Gruber Zsombort és rögtön kölcsön is adta a ZTE FC-nek

Gruber Zsombor
Gruber Zsombor és Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója

A Ferencváros labdarúgócsapata megszerezte Gruber Zsombort a rivális Puskás Akadémiától, a 19 éves támadó azonban a szezon végéig Zalaegerszegen játszik kölcsönben.

„Nagyon örülünk, hogy sikerült megszereznünk Gruber Zsombort. Úgy gondoljuk, ő a magyar labdarúgás egyik legtehetségesebb támadójátékosa. Szeretnénk őt tovább építeni, ezzel a Ferencváros és a magyar futball számára is nagy értéket teremteni. A rövid távú szakmai cél, hogy az ideigazolása után a ZTE együttesének adjuk kölcsön, ezzel minél több játékpercet tudjon szerezni a szezon még hátralevő részében. Nyártól nagyon számítunk rá, és reméljük, hogy minél előbb be tudjuk építeni a csapatba” – idézi a zöld-fehér klub honlapja Hajnal Tamás sportigazgatót.

A 19 esztendős Gruber Zsombor 2017-ben került a Győrtől a felcsúti utánpótlásba, hamar végigjárta a Puskás Akadémia korosztályos együtteseit, 2021 augusztusa és 2022 júniusa között pedig a svájci Baselben pallérozódott, ahol 19 mérkőzésen szerepelt az U18-as csapatban, valamint 10 alkalommal lépett pályára az U21-es együttesben. Az U18-asoknál kilenc, az U21-eseknél két gólt szerzett.

A fiatal tehetség 2022 novemberében egy Zalaegerszeg elleni bajnokin a PAFC felnőttcsapatában is debütálhatott, az áttörést pedig a jelenlegi is zajló, 2023/2024-es kiírás hozta el, amely során Gruber eddig 21 tétmérkőzésen jutott szóhoz, s 976 játékperc alatt hatszor is betalált, emellett kiosztott két gólpasszt – a magyar utánpótlás-válogatott támadó az NB I-ben a Mezőkövesd, az MTK Budapest és a Debrecen ellen is eredményes volt.

Forrás: m4sport.hu

Nebojsa Vignjevicet menesztették az Újpestről, Mészöly Géza az új vezetőedző