Az Acer „Tudatos technológia” jövőképet mutat be az éghajlatváltozás leküzdésének érdekében

Energiatárolási megoldásokat és termékkoncepciókat mutatott be Dubaiban

Az Acer Inc. (TWSE: 2353) egy dubaji sajtótájékoztatón bemutatta a fenntartható jövőre tekintettel tervezett „Tudatos technológia” vízióját. Megosztotta az éghajlatváltozással kapcsolatos folyamatban lévő erőfeszítéseit is, miközben két új energiatárolási megoldás bemutatóját is megtartották, valamint egy a vonatkozó technológiákat és termékkoncepciókat bemutató klímakiállítást nyitottak meg a nyilvánosság számára.


Az Acer csatlakozott az RE100 kezdeményezéshez, és elkötelezte magát amellett, hogy 2035-ig 100%-ban megújuló villamos energiát fog használni. Azt is vállalta, hogy 2050-re eléri a nettó nulla kibocsátást. A világ egyik vezető ICT-vállalataként az Acer egyesült erővel igyekszik felerősíteni a környezetre gyakorolt ​​pozitív hatásokat. Kritikus beszállítóinak 60%-a elkötelezte magát az RE100 mellett, illeve tudományosan megalapozott szén-dioxid-csökkentési célokat (SBT) tűzött ki. Az Acer azt a célt tűzte ki maga elé, hogy 2025-ig 20-30%-ban fogyasztás után újrahasznosított műanyagot használjon fel számítógépeiben és monitorjaiban, amelynél 2022-ben 17%-os felhasználást sikerült elérni.


Az Acer az eseményen megosztott erőfeszítései közé tartozik a Vero termékcsalád, amely nagy százalékban újrahasznosított anyagokat tartalmaz, a Project Humanity kezdeményezés, amely világszerte oktatja és egyesíti alkalmazottait a zöldebb cselekvésre, valamint az Earthion platform, amely hasonló cselekvésre ösztönzi beszállítói láncban lévő partnereit, hogy innovatív és integrált megoldásokon keresztül kezeljék a környezeti kihívásokat. Az Earthion kezdeményezései közé tartozik az Acer tengeri logisztikai kibocsátásának csökkentése bioüzemanyaggal, valamint fenntartható csomagolóanyagok kutatása gyártópartnerekkel.


„Fel kell gyorsítanunk a megújuló energia bevezetését a globális felmelegedés okozta klímaváltozás elleni küzdelem érdekében” – mondta az Acer elnök-vezérigazgatója, Jason Chen. „2022-ben az Acer Csoport elérte a megújuló energia felhasználásának 44%-át. Célunk 100%-os eléréséhez a nap- és szélenergia hasznosítása lesz a kulcs az energiatárolási technológiában. Határozott lépéseket teszünk, amelyek támogatják a körforgásos gazdaságot, és olyan megoldásokat kínálunk, amelyek minimalizálják a környezetünkre gyakorolt ​​negatív hatásokat.”


Nettó nulla elkötelezettségének részeként az Acer kiterjeszti jelenlétét az energiatárolási iparban, megoldásokat kínálva az ellátási lánc egészére, a háztartásoktól az ipari felhasználásig, a gyártástól az alkalmazásig. Az akkumulátorcella-technológiákba való befektetésével a vállalat új energiatárolási megoldásokat mutatott be, amelyek tovább bővítik „zöld” portfólióját.


A „Tudatos technológia egy tisztább holnapért” témájú kiállítás az Acer éghajlattal kapcsolatos folyamatos erőfeszítéseiről, valamint a jövőre tekintettel tervezett és készített technológiáiról beszél. A dubaji Alserkal Avenue-n bemutatott kiállítás négy életstílus koncepció alapján emeli ki a termékeket és szolgáltatásokat:

  • Dolgozó koncepció – Igény szerinti előfizetési szolgáltatás az Acer hatalmas termékportfóliójához, csomagfrissítésekkel, szolgáltatásokkal és javításokkal, amelyek egy gombnyomással elérhetők. Az ügyfelek aktívan részesévé válhatnak egy olyan rendszernek, amely meghosszabbítja a digitális eszköz élettartamát, csökkentve ezzel az új erőforrások felhasználását.
  • Tanuló koncepció – Számítógépes hardver és szoftver – csomag, amely segít az iskoláknak csökkenteni szénlábnyomukat. A tanulók klímapozitív környezetben tanulhatnak felújított laptopok és a tudatos használatot lehetővé tevő eszközök segítségével.
  • Mozgásban koncepció – Mobilitási állomások hálózata töltőpontokkal, fürge elektromos kerékpárokkal és e-robogókkal, amelyek megkönnyítik az utazást, valamint olyan eszközöket, mint például az adatokon alapuló várostervezés és a mikro-mobilitási infrastruktúra előrejelzése, amelyek elősegítik a közlekedéshez való hozzáférés növelését több ember számára, továbbá infrastruktúra tervezése az okos városokon belül.
  • Élet koncepció – Hiperkompatibilis rendszer mobilalkalmazással, amely lehetővé teszi mind a meglévő, mind az új okoskészülékek használatát az otthonok klímatűrőbbé tétele érdekében. Az alkalmazás felkínálja a felhasználók számára, hogy hatékonyabban kezeljék energiafogyasztásukat, és javítsák a készülékek energiaelosztásának láthatóságát.


A kiállítás december 7-től 12-ig látogatható 10 és 19 óra között az Alserkal Avenue-n, Dubai művészeti központjában, ahol a látogatók többet megtudhatnak az Acer környezetvédelmi kötelezettségvállalásairól és megoldásairól, valamint a fenntartható életmód új koncepcióiról.