Az Acer bemutatja az Intel Core Ultra processzorokkal szerelt új Swift Go AI PC-ket

Szintén bejelentette az Acer Swift X 14 frissítését a legújabb NVIDIA GeForce RTX 40 sorozatú laptop GPU-kkal és új AI-gyorsított platformokkal


Szerkesztői összefoglaló

  • Három új frissített Acer Swift laptop lesz elérhető új Intel® Core™ Ultra processzorokkal, amelyek energiahatékony AI-gyorsítást és Intel® Arc™ GPU[i]-t tartalmaznak, kiegészítve olyan funkciókkal, mint a Microsoft Copilot Windowsban, az Acer PurifiedVoice™. 2.0 zajcsökkentés és Acer PurifiedView™ videójavító technológia
  • Az új Swift Go modellek lenyűgöző OLED-“tisztaságot” biztosítanak 14 és 16 hüvelykes dizájnban, az Intel Wi-Fi 7-tel, új használhatósági funkciókkal és továbbfejlesztett mesterséges intelligencia alapú képességekkel párosítva.
  • Az Acer Swift X 14 mindennel rendelkezik, amire az alkotóknak és a diákoknak szüksége lehet – akár NVIDIA® GeForce RTX™ 4070 laptop GPU-val, 120+ NVIDIA RTX-gyorsítású alkalmazással és előre betöltött NVIDIA Studio illesztőprogramokkal, valamint Calman-Verified és Acer Light Sensing által továbbfejlesztett 2,8K OLED kijelzővel

Az Acer ma új Intel® Core™ Ultra processzorokkal frissítette vékony és könnyű laptopjainak Swift családját, amelyek az Intel első neurális feldolgozó egységét (NPU) és integrált AI-gyorsítási képességeket tartalmazzák. Az új Swift laptopok nagy teljesítménye és mesterséges intelligencia által támogatott funkciói a tartalomkészítéshez, iskolai feladatokhoz, termelékenységhez és játékokhoz még jobban megfelelnek, így maximalizálva a laptopok használhatóságát.

” Miután a múlt hónapban bemutattuk első Intel Core Ultra laptopjainkat, még több termékkel debütálunk a Swift termékcsaládunkban, hogy segítsünk ügyfeleink szélesebb körének kihasználni a prémium laptop élményeket és a mesterséges intelligencia által támogatott technológiát a még izgalmasabb és hatékonyabb PC-használat érdekében” – mondta. James Lin, vezérigazgató (notebookok, IT-termékek üzletág – Acer). „Emellett ezek a laptopok lenyűgöző frissítéseket tartalmaznak, amelyek segítenek az ügyfeleknek többet elérni – és még jobban csinálni az adott feladatot, munkát.”

“Az Acerrel való mélyreható, technikai együttműködésünk révén a CPU-n felül az energiahatékonyságra, a grafikára és a mesterséges intelligencia használatára is összpontosíthatunk. Az Acer Swift Go és az Acer Swift X 14 laptopok kiváló példái a piacra kerülő „mesterséges intelligencia” PC-knek, amelyek Intel Core Ultra processzorokkal működnek, és teljesen új NPU-val rendelkeznek, amely lehetővé teszi az AI használatát kliensen keresztül. Izgatottak vagyunk, hogy ügyfeleink megtapasztalhatják az AI PC-k által nyújtott fokozott együttműködést, termelékenységet és kreativitást.” – mondta Jim Johnson, az Intel Client üzletágának alelnöke és vezérigazgatója.

Acer Swift Go Laptopok – A legújabb technológiák; OLED kijelzők, Wi-Fi 7 és AI

Az Intel Evo platformú laptopokként igazolt új Acer Swift Go 16 (SFG16-72) és Swift Go 14 (SFG14-73) új Intel Core Ultra processzorokkal és Intel Arc beépített GPU-kkal rendelkezik, így biztosítva az igény szerinti párosítást; prémium teljesítmény és egész napos akkumulátor-élettartam, akár 12,5 óra üzemidővel.

Az AI által támogatott funkciókkal a felhasználói élmény és a kreativitás fokozását célzó egyéb fejlesztések még vonzóbbá teszik a Swift Go laptopcsaládokat. A számítástechnika következő generációjához készült, és a Windows Copilot egyetlen kattintással érhető el a laptop erre dedikált Copilot gombjával. A Windows Copilot funkció segítségével a felhasználók kihasználhatják az AI erejét, hogy optimalizálják az eszközön végzett munkával, létrehozással és játékkal töltött időt. Mindkét AI PC 1440p-s QHD webkamerával rendelkezik TNR-vel, ami jobb minőségű videót eredményez, és az Acer PurifiedView mesterséges intelligencia által támogatott konferencia funkcióival párosul, beleértve a háttér elmosódását, az automatikus keretezést és a szemkontaktust, valamint a Windows Studio effekteket. A webkamerát az Acer PurifiedVoice 2.0 technológia egészíti ki mesterséges intelligencia zajcsökkentéssel, amely a három mikrofonnal párosítva éles, tiszta hangot rögzít, és csökkenti a háttérzajt és a hangokat a hangszórókon túl. Az Intel Wi-Fi 7 akár 2,4-szer gyorsabb internetkapcsolatot biztosít, mint a Wi-Fi 6E[2] és biztosabban tartja csatlakoztatva a laptopokat, amikor az a legkritikusabb.

Mindkét laptop kiemeli a Swift család vékony és könnyű alumínium házát, amely 180 fokban nyitható az egyszerűbb és sokoldalúbb használat érdekében. A Swift Go 14 opcionálisan rendelkezik többvezérlésű világított érintőpaddal, amely lehetővé teszi a közvetlen médiaparancsokat, valamint további opcióként OceanGlass érintőpadot is kaphat, amely tovább biztosítja a produktív görgetést. Mindkét érintőpad 44%-kal nagyobb görgetési felülettel[3] büszkélkedhet, így támogatja az egér nélküli használatot. Ráadásul mindkét Swift Go modell a legújabb Intel Unison 2.0-val rendelkezik, amely gyors és egyszerű kapcsolatot tesz lehetővé a laptop és az ügyfél Android vagy iOS eszközei között[4].

Elődeikhez hasonlóan az új Swift Go eszközök is élénk, színekben gazdag OLED-kijelzőkkel rendelkeznek, 500 nites csúcsfényerővel, 100%-os DCI-P3 színskálával és DisplayHDR™ True Black 500 tanúsítvánnyal. A képek élénkek és részletesek a Swift Go 16 16 hüvelykes, 3,2K 3200 x 2000 felbontású és 120 Hz-es frissítési frekvenciájú OLED kijelzőjén, míg a Swift Go 14 egy 14 hüvelykes 2,8K OLED kijelzőt tartalmaz 2880 x 1800 felbontással, 90 Hz-es frissítési frekvenciával. Mindkét modell rendelkezik a TÜV Rheinland Eyesafe® kijelző tanúsítvánnyal, amely segít csökkenteni a szem megerőltetésének negatív hatásait. Ezenkívül WUXGA érintőképernyős kijelzőkkel is rendelkeznek (opcionális), amelyek lehetővé teszik az érintéssel és tollal történő bevitelt, ami különösen hasznos lehet jegyzetelés és vázlatkészítés során.

Ezenkívül a Swift Go laptopok mostantól akár 32 GB-os LPDDR5X memóriát és akár egy bővíthető 2 TB-os PCIe Gen 4 SSD-t is támogatnak kettős foglalattal. Továbbá az eszközök a legújabb portválasztékkal rendelkeznek a perifériákhoz és a kijelzőkhöz való csatlakozáshoz, beleértve a dupla USB Type-C portot Thunderbolt™ 4-gyet – mindkettő gyorstöltés funkcióval, egy USB Type-A portot offline töltéssel, HDMI 2.1-et és microSD kártyaolvasót . A laptopokon Bluetooth LE Audio is található a továbbfejlesztett vezeték nélküli hangzás érdekében.

Acer Swift X 14 – AI PC Calman-Verified kijelző alkotóknak és diákoknak

Az új Acer Swift X 14 (SFX14-72G) folytatja azt a hagyományt, hogy a legkülönfélébb felhasználókat erőteljes konfigurációkkal és lenyűgöző kijelzőkkel ruházza fel, immár a legújabb Intel Core Ultra processzorokkal, NVIDIA GeForce RTX 40 sorozatú laptop GPU-kkal és egy újonnan Calman-tanusítvánnyal büszkélkedő 2,8K felbontású OLED panelen. Az új Intel Core Ultra H-Series processzorokkal[ii] és akár NVIDIA GeForce RTX 4070 laptop GPU-kkal meghajtott prémium laptop gyorsabb, mesterséges intelligenciával továbbfejlesztett munkafolyamatokat tesz lehetővé a jobb minőségű streaming, videószerkesztés és 3D-s megjelenítés érdekében. Az NVIDIA DLSS 3.5 technológia mesterséges intelligencia által vezérelt ray tracing „rekonstrukciót” kínál a feljavított fényhatások és felbontás érdekében a komoly grafikát igénylő játékokban és alkalmazásokban. Ráadásul a Swift X 14 NVIDIA Studio által validált, előre telepített NVIDIA Studio illesztőprogramokkal és a Windows beépített Copilot funkciójával (dedikált Copilot gombbal) kihasználja a mesterséges intelligencia erejét, hogy a felhasználókkal együtt dolgozhasson, amikor navigálnak az eszközeiken és alkalmazásaikban.

A Calman által verifikált 14,5 hüvelykes 2,8K OLED kijelző lenyűgöző színpontosságot biztosít a Delta E<2-vel az animációkban, fényképekben és videókban, így az alkotók és a szakemberek életre kelthetik terveiket. A merész színek hihetetlen tisztasággal egyesülnek az OLED-kijelzőn a 100%-os DCI-P3 színtartomány képességeinek, a nagy kontrasztú besorolásnak és a VESA DisplayHDR TrueBlack 500 tanúsítvánnyal rendelkező 500 nites csúcsfényerőnek köszönhetően. A kijelző Acer Light Sensing technológiával rendelkezik, amely élénken igazítja a színhőmérsékletet és a fényerőt a fényviszonyokhoz. Végül a 120 Hz-es képfrissítési frekvencia sima, emelt szintű videó- ​​és szórakoztatási élményt biztosít.

A tartalomkészítés mellett a Swift X 14 készen áll a termelékenységre is, hogy segítse a munkahelyi és iskolai feladatok elvégzését. A konferencia zökkenőmentes és hatékony az AI-kompatibilis Temporal Noise Reduction (TNR) funkcióval rendelkező FHD webkamera, valamint az Acer PurifiedView és PurifiedVoice 2.0 AI zajcsökkentési technológiákkal, illetve három mikrofonnal a továbbfejlesztett hangrögzítéshez a Windows Studio effektusok lehetőségével kiegészítve. A legújabb portok és csatlakozási lehetőségek – kettős USB Type-C, HDMI 2.1 és MicroSD kártyaolvasó, valamint Wi-Fi 6E és Bluetooth LE Audio – biztosítják az eszközök működőképességét és csatlakoztatását, miközben a fejlett hőtechnológiák – egy nagy ventilátor, dupla D6 réz hőcsövek és dedikált levegőbemenetekkel felvértezett billentyűzet – segítenek a laptop hidegen tartásában.

A Swift X 14 igen erős, akár 32 GB LPDDR5X memóriával és akár 1 TB PCIe Gen 4 SSD-vel is konfigurálható.

Ár és elérhetőség

Az Acer Swift Go 16 (SFG16-72/T) februártól lesz elérhető az EMEA régióban 1149 Eurós ártól.

Az Acer Swift Go 14 (SFG14-73/T​) februártól lesz elérhető az EMEA régióban 1099 Eurós ártól.

Az Acer Swift X 14 (SFX14-72G​) februártól lesz elérhető az EMEA régióban 1799 Eurós ártól.

A pontos specifikációk, az árak és elérhetőség régiónként változhat. Ha többet szeretne megtudni az elérhetőségről, a termékleírásokról és az árakról az adott piacokon, kérjük, látogasson el a www.acer.com oldalra.

i[] Az Intel® Arc™ grafika csak bizonyos Intel® Core™ Ultra H sorozatú processzorral működő rendszereken érhető el, legalább 16 GB rendszermemóriával, kétcsatornás konfigurációban. OEM engedélyezés szükséges; érdeklődjön az OEM-nél vagy a kereskedőnél

a rendszerkonfiguráció részleteiért.

[2] Wi-Fi 7-kompatibilis eszközök szükségesek a Wi-Fi 7 (802.11be) megadott sebességének/előnyeinek eléréséhez.

[3] A Swift Go 14 (SFG14-72) érintőpadja 125 mm x 76,7 mm méretű, ami körülbelül 44%-kal nagyobb, mint az előző modellé (SFG14-71), 104 mm x 64 mm.

[4] Az Intel® Unison™ megoldás jelenleg csak a megfelelő Intel® Evo™ dizájnokon érhető el Windows-alapú PC-ken, és csak Android- vagy iOS-alapú telefonokkal párosítható; minden eszköznek támogatott operációs rendszer-verziót kell futtatnia. Az intel.com/performance-evo oldalon talál részleteket, beleértve a beállítási követelményeket. Az eredmények eltérőek lehetnek.