Ausztrál Open: mindkét magyar páros búcsúzott

Ausztrál
Marozsán Fábián és Fucsovics Márton

Babos Tímea és Bondár Anna, valamint Fucsovics Márton és Marozsán Fábián párosa is búcsúzott az ausztrál nyílt teniszbajnokság szombati játéknapján.

Előbbi duót a hatos pálya első mérkőzésére írták ki, a háló túloldalán pedig egy régi ismerős állt: a Babossal párosban két WTA-világbajnokságot és négy Grand Slam-tornát nyerő Kristina Mladenovic, valamint a szintén francia Caroline Garcia. 

A magyarok jól kezdtek, 3:0-ra elhúztak, onnan azonban a rivális két egymást követő brékkel fordított, és 6:4-re megnyerte az első játszmát. A folytatásban már nagyobb volt a különbség a párosok között, amíg a franciák mindkét bréklabdájukat kihasználták, addig a magyarok még csak lehetőségig sem jutottak, hogy fogadóként játékot nyerjenek, így nyolcvan perc után véget is ért a mérkőzés.

A magyar nők után magyar férfiak érkeztek a hatos pályára, ugyanis Fucsovics és Marozsán ugyanott szállt szembe a szlovák Tomas Machaccsal és a kínai Csang Cse-csennel. A magyar duó, amely kvóta esetén a párizsi olimpián is indulna, közel járt a szettnyeréshez, mert 5:4-nél fogadóként két játszmalabdája is volt, amelyeket azonban nem tudott kihasználni. 

A rövidítésben aztán az ellenfél akarata érvényesült, amely így előnybe került. A folytatásban 4:3-ig továbbra is fej fej mellett haladtak a felek, akkor a mérkőzésen először a magyarok vesztették el a szervajátékukat, ez pedig végzetesnek bizonyult, így az ellenfél 75 perc alatt diadalmaskodott.

Babos Tímea a nap folyamán még vegyes párosban is szerepelt volna Melbourne-ben, azonban indiai partnere, a 43 éves Rohan Bopanna kérésére végül visszaléptek. Egyéniben már korábban véget ért a magyarok számára az Australian Open.

Australian Open

Női páros, 2. forduló (a 16 közé jutásért):
Caroline Garcia, Kristina Mladenovic (francia)-Babos Tímea, Bondár Anna 6:4, 6:2

Férfi páros, 2. forduló (a 16 közé jutásért):
Tomas Machac, Csang Cse-csen (szlovák, kínai)-Fucsovics Márton, Marozsán Fábián 7:6(2), 6:3

(MTI)

Marozsán nem bírt Fritz-cel, Babosék sikere