Auchan, Aldi, Tesco: irány a főbejárat!

ALDI

Van ennek az áldott kapitalizmusnak egy farkastörvénye, mindent szabad, amit törvény nem tilt és nem kell meglepődni, ha vannak, akik javukra fordítják a kiskapukat.

Miről is van szó?

Évek óta vitatott a Szenteste napján (december 24.) való kereskedelmi nyitvatartás. A kormány már nem engedheti meg magának, pontosabban a nemzetgazdaságnak, hogy még egy munkaszüneti napot beiktasson a naptárba. Ezt a lehetőséget már kihasználta Nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánításában.

Na, persze hiszen az amúgy szekuralizált állam mégis a keresztény ünnepnapokra tartja fenn a munkaszüneti napokat: húsvét- és pünkösdhétfő. Persze ott vannak nemzeti ünnepeink (március 15., október 23.), Szent István ünnepe és Május 1.

Más vallás természetesen labdába sem rúghat, így nincs Ramadán és Íd Mubárak sem, ahogy nem állami ünnep Ros Hasana és Chanuka sem.

A kereszténykedő magyar állam egyszer már megpróbálta bevezetni a vasárnapi zárvatartást, de a vallási fanatikusok idővel rajtavesztettek a kezdeményezésen. Így vasárnaponként továbbra is a plázák és a bevásárlóközpontok vannak tele, nem pedig a templomok.

Idén azonban a nagy kereskedelmi láncok közül elsőként a Lidl jelentette be, hogy nem nyitnak ki december 24-én, hogy az üzletlánc alkalmazottai nyugodtan készülődhessenek a Karácsonyra.

Őket követte a Penny, az OBI, a Rossmann, majd részben a Spar is

A Spar Magyarország a karácsonyi ünnepekre való nyugodt, békés odafigyelés érdekében december 24-én zárva tartja saját üzemeltetésű üzleteinek jelentős részét, kivéve az Interspar-okat és egyes bevásárlóközpontokban lévő Spar és City Spar szupermarketeket. Akik ezen a napon dolgozni fognak, 100 százalék túlórapótlékban részesülnek – közölte a vállalat.

A Penny Market Kft. vezetése a munkavállalói és a vásárlói érdekeit megvizsgálva döntött úgy, hogy december 24. és 26. között 230 magyarországi üzletét egységesen zárva tartja. Az üzletlánc december 22-én és 23-án meghosszabbított nyitvatartással, este 22 óráig várja a vásárlókat, december 27-től pedig már a szokásos üzemidőben tartanak nyitva. Az üzletlánc jelenleg 230 üzletet, 3 logisztikai központot üzemeltet és csaknem 5000 munkatársat foglalkoztat Magyarországon.

A Lidl Magyarország szintén jelezte, hogy mind a 200 üzlete zárva tart december 24-én. A társaság az MTI-nek küldött közleményében azt írta, a család fontossága miatt döntöttek úgy, hogy a szeretet ünnepére mind a 8500 munkavállalójuk számára szabadnapot biztosítanak. Megjegyezték, hogy a vásárlók érdekeit szem előtt tartva december 23-án meghosszabbított nyitvatartással működnek az üzleteik.

A lavina azonban megállt

Az élelmiszer-üzletláncok közül az Aldi Magyarország a korábbi évekhez hasonlóan az idén december 24-én is, országosan egységesen 12 óráig nyitva tartja valamennyi áruházát.

Az Auchan áruházak december 24-én délig nyitva lesznek. Azt közölték, hogy a tapasztalataik szerint sokaknak szükségük lehet valamire ilyenkor is. Másrészt azoknak is szeretnének kedvezni, akik reggeli sütésű kenyeret, kalácsot szereznének be a többnapos ünnepre.

TESCO

Hasonlóan jár el a Tesco is: a vásárlói igényeknek megfelelően az évek óta megszokott rövidített nyitva tartással várja a vásárlókat december 24-én déli 12 óráig. A Tesco szerint a vásárlók igénylik az utolsó pillanatos bevásárlás lehetőségét, különös tekintettel azok, akik  december 23-án hosszabbított munkaidőben dolgoznak. 

Szóval a nagy akciózásnak valami olyasmi lett a vége, mint az ismert viccben

Van az egyik nagyvárosban  három zsidó cipőbolt egymás mellett.

A jobboldali üzlet tulajdonosa kitalálja, hogy kiszúr a másik kettővel és csinál egy 30 százalékos leértékelést.

A baloldali mikor meglátja hogy mit csinált a másik, ő úgy gondolja, hogy ő 50% kedvezményt ad.

Erre a középső bolt tulajdonosa kiírja az üzlet ajtajára hogy: Főbejárat!

Forrás: Péncentrum

A virsli dobogós helyen szerepel a meleg gyorsételek rangsorában