A Valhalla volt leg…

  • Aston-Martin-Valhalla-LEAD
  • Aston-Martin-Valhalla-00002-2048x1366
  • Aston-Martin-Valhalla-00004-2048x1366

Az Aston Martin szereti a „V” betűvel kezdődő nevet. Volt már Vanquish, Vantage, Valkyrie, Valor és Victor, és mostanra meg kellett volna Valhallánk, de az utóbbi meg nem érkezése kezd úgy nézni, mint egy másik V-szó: vaporware.

A Valhalla 2019-ben mutatkozott be V6-os hibrid motorral, de a javasolt hajtásláncból 2021-ben V8-as lett. Több mint két évvel később még mindig nyoma sincs sorozatgyártású autónak, és még csak nem is láttunk prototípusokat tesztelés közben, mert az első futott. A példa csak az év végén fog megjelenni, mondja Aston. Talán meglepő módon az autógyártó továbbra is azt várja, hogy a szuperautó 2024-ben kerüljön gyártásba.

De itt jön a képbe az F1-es kapcsolat. Egy sajtóközleményben, amelyet a vaporware-gyanúk elhárítása és a Valhalla Ferrari-szerű bizonyítványának megerősítése érdekében hoztak létre, az Aston elmondja, hogy barátságot kötött az Aston Martin Performance Technologies Forma-1-es csapatával, hogy segítsen a fejlesztésben. a szuperautó anyagai, aerodinamikája és menetdinamikája.

A további részleteket és fotókat a Teszt a lelke mindennek oldalunkon olvashatod!

Forrás: A Valhalla hibrid szuperautó első prototípusának tesztelése még idén megkezdődik