A Telekom Veszprém utolsó másodperces góllal nyert a dán Aalborg ellen

Remili
Nedim Remili, a Telekom Veszprém (j) és Henrik Mollgaard Jensen, az Aalborg (b) játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének odavágóján játszott Telekom Veszprém – Aalborg HB mérkőzésen a Veszprém Arénában. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

A hazaiak keretéből Kentin Mahé, a vendégektől Patrick Wiesmach, Marinus Munk és Benjamin Jakobsen hiányzott.

A Veszprém egy találattal, öt rontott lövéssel és öt kapott góllal kezdte a meccset. A dánok rendkívül felkészülten, taktikusan védekeztek és a támadásaik is kimondottan hatékonyak voltak. Momir Ilic vezetőedző már nyolc és fél perc elteltével időt kért, a folytatásban csapata némileg javult mindkét kapu előtt és 10-8-ra felzárkózott. Mivel az Aalborg minden játékelemben kevesebbet hibázott, újra öt gólra növelte a különbséget, Ilic így még a szünet előtt kikérte második idejét is.

A két csapat két évvel ezelőtt is a BL negyeddöntőjében találkozott egymással. Akkor a veszprémi első meccsen a házigazdák a második félidő elején produkált 7-1-es sorozatukkal alapozták meg a továbbjutásukat, hiszen végül hét találattal győztek, a visszavágón pedig csak kettővel kaptak ki. Egy ilyen széria ezúttal csak a fordításhoz lett volna elegendő, hiszen az első felvonás után 17-12-es előnyben voltak a vendégek.

A bakonyiak ennek ellenére nem adták fel, a remek hangulatot teremtő szurkolóik kitartó bíztatása közepette egy négyes gólsorozattal 21-19-re megközelítették a 2021-ben BL-ezüstérmes Aalborgot. A dánok ekkor már nem erőltették a gyors játékot, de támadásban beállították olimpiai, háromszoros világ- és egyszeres Európa-bajnok balátlövőjüket, a szezon végén visszavonuló Mikkel Hansent, illetve nyitott védekezésre váltottak, ám ezzel sem tudták megakadályozni ellenfelük egyenlítését hét perccel a vége előtt.

A Veszprém ekkor már keményebben, hatékonyabban védekezett, mezőnyben és támadásban is kevesebbet hibázott, mint korábban, és Omar Jahja az utolsó másodpercben megszerezte a győztes gólt. Együttese ekkor “vezetett” először az egész találkozón.

Nedim Remili hat, Bjarki Már Elísson és Mikita Vajlupov öt-öt, Ludovic Fabregas négy góllal, Rodrigo Corraleshét, Mike Ulrich Jensen három védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon négyen is négy találattal zártak, Niklas Landin pedig hét lövést védett.

A két csapat hetedik egymás elleni mérkőzésén három dán siker mellett negyedszer nyert a Veszprém.

EHF kézilabda Bajnokok Ligája

Negyeddöntő, első mérkőzés:

Telekom Veszprém – Aalborg HB (dán) 32-31 (12-17)
Veszprém:
 Corrales, Jensen (kapusok), Casado 2, Descat 2, Elderaa, Elísson 5, Fabregas 4, Jahja 3, Koszorotov 1, Ligetvári, Marguc 1, Nilsson, Pechmalbec 2, Remili 6, Sandell 1, Vailupau 5 (4).
Aalborg: Landin, Norsten (kapusok), Antonsen 4, Arnoldsen 4, Barthold 3,  Björnsen 2, Hald 3, Hansen 3 (2), Hoxer 4, Juul 1, Larsen, Möllgaard 1, Nielsen, Nilsson 2, Thurin, Vlah 4.

A visszavágót jövő szerdán 18.45-től rendezik. 

Industria Kielce (lengyel) – SC Magdeburg (német) 27-26 (14-13)
Montpellier HB (francia) – THW Kiel (német) 39-30 (20-16)
20:45 PSG Handball (francia) – Barca (spanyol)

A négyes döntőre június 8-9-én kerül sor Kölnben.

Forrás: EHF / MTI

A Veszprém kilenc góllal nyert a Szeged ellen