A Szigeten játszhat és MOME-hallgatók készítenek klipet a pesti Fülesbagoly Tehetségkutató díjazottjának

Hetedik alkalommal rendezik meg Budapesten a Fülesbagoly Tehetségkutatót június 9-én a Kobuci kertben. A nagyszabású könnyűzenei versenyen fellépést lehet nyerni a Sziget Fesztiválra, a Művészetek Völgyébe, a Kerekdomb Fesztiválra, a Petőfi Rádióba és a Petőfi TV-be. A döntőre ellátogatnak a MOME Media Design Szak harmadéves hallgatói és a Majdnem Híres Rocksuli végzősei azzal a céllal, hogy felajánlják munkájukat zenekaroknak.

A tehetségkutatón közel 30 nyereményt adnak át a szervezők, a díjak között szerepel fellépés a Sziget Fesztiválon, a Kerekdomb Fesztiválon és a Művészetek Völgyében. A könnyűzenei versenyen megválasztják a legjobb énekest, a legjobb zenészt, a legjobb dalszerzőt, a legjobb frontembert és a legjobb dalszövegírót, akik mind értékes Audio-Technica nyereményekkel gazdagodnak. 

A Petőfi Rádió Különdíjat oszt ki, amellyel a feltörekvő előadó vagy zenekar országos ismertséghez juthat. A rádió zenei szerkesztősége kiválaszt a négy Fülesbagoly Tehetségkutató döntősei közül egy dalt, előadóit bemutatja, és a szerzeményt rotációban játssza. A rádió Hajrá, magyarok! műsorába és a Petőfi TV Akusztik című produkciójába fellépési lehetőséget lehet nyerni, a zsűri ez esetben minden döntőn, így a budapestin is kiválaszt 1-1 produkciót.

Az imPro School szintén díjat ajánlott fel. A díjat nyerő zenekarból egy fő ingyenesen részt vehet a Dalszerző vagy Zenei Menedzsment Artistoknak képzések valamelyikén. A Sparhelt – akik Azahriah Puskás Stadionos kreatívjait is tervezték – egyéni grafikai borítót készítenek az egyik különdíjas zenekarnak, a WMMD pedig tanácsadást illetve egy előadó digitális jelenlétének optimalizálását ajánlotta fel.

A döntőre ellátogatnak a MOME Media Desing Szak harmadéves hallgatói, végignézik a koncerteket, és az általuk gondolt legjobb produkciónak készítenek egy videóklipet. Szintén jelen lesznek a Majdnem Híres Rocksuli végzős hallgatói is. Megnézik a döntős produkciókat azzal a céllal, hogy szimpátia esetén felajánlják menedzseri munkájukat egy-egy bandának. A budapesti győztes emellett részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató nagydöntőjében, ahol a fődíj 1 millió forint.

A versenyre a fulesbagolyalapitvany.hu/tehetsegkutato oldalon lehet jelentkezni május 26-ig. A beküldött hangfelvételek alapján megtörténik az előzsűrizés, majd a döntőbe a legjobb tíz produkciót hívják be a szervezők, ahol 15-15 perces minikoncertekkel mutatkoznak be a zsűrinek. Az ítészek között olyan elismert zenei szakemberek ülnek, mint Andásik Remo, a Hangszeresek Szövetségének főtitkára, Bóna Márk, a Sziget Fesztivál programszervezője, Both Miklós zeneszerző, előadóművész, valamint Oszkó-Jakab Natália, a Művészetek Völgye és a Liszt Intézet Brüsszel igazgatója. 

A Fülesbagoly Tehetségkutató az Öröm a Zene rendszerében jött létre, a Hangfoglaló Program támogatásával, 31 zenei szervezet, illetve szereplő partnerségében, a Fülesbagoly Alapítvány szervezésében. További információ a fulesbagoly.blog.hu oldalon található. 

Facebook-esemény:

https://www.facebook.com/events/2106236729750993?active_tab=about