A Real Madrid Lipcsébe, míg a Manchester City Koppenhágába látogat

Lipcse

Két óriásinak ígérkező olasz-spanyol párharc lesz a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, míg címvédő Manchester City dán, a londoni Arsenal portugál ellenfelet kapott.

Az előző idényben döntős Internazionale az Atlético Madriddal találkozik a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, amelynek programjából a Napoli-Barcelona párharc emelkedik még ki. 

Az Inter és az Atlético Madrid 2010-ben mint BL-címvédő és Európa Liga-győztes játszott egymás ellen a monacói UEFA Szuperkupa-döntőben. A spanyolok José Antonio Reyes és Kun Agüero egy-egy találatával nyertek az olaszok ellen. 

Nem kell egymásnak bemutatni a Napolit és a Barcelonát sem, a Bajnokok Ligájában 2020-ban találkozott a két gárda az egyenes kieséses szakaszban. A februári 1-1-es nápolyi döntetlen után a kitört Covid-járvány miatt hónapokig kellett várni a visszavágóra. Végül augusztus 8-án hazai pályán 3-1-re nyert a Barca.

Másfél évvel később az Európa Liga kieséses szakaszában a Napoli 1-1-es döntetlent ért el a Nou Campban, ám a nápolyi visszavágón 4-2-re nyertek a katalánok. 

Az európai szövetség nyoni központjában hétfőn megtartott sorsoláson az is kiderült, hogy a két magyar válogatott futballistát, Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató RB Leipzig a Real Madriddal találkozik majd.

2022-ben azonos csoportban szerepelt az RB Leipzig és a Real Madrid, az első találkozón a spanyolok 2-0-ra nyert, ám a lipcsei visszavágón 3-2-re nyertek a németek. Azon a találkozón Willi Orbán és Szoboszlai Dominik is végig a pályán volt.

A címvédő Manchester City a FC Köbenhavn együttesét kapta ellenfélnek, míg a csoportmásodikok között legnagyobb névnek számító Paris Saint-Germain a Real Sociedaddal csatázhat a legjobb nyolc közé kerülésért.

2009 februárjában az Európa Liga kieséses szakaszában a Manchester City 2-2-es döntetlent ért el Koppenhágában, majd 2-1-re nyert hazai pályán. A a visszavágón a walesi Craig Bellemy duplázott. 

A nyolcaddöntő sorsolásánál a csoportmásodikok mellé húzták a csoportelsőket úgy, hogy az azonos négyesből továbbjutott, illetve azonos országbeli együttesek nem kerülhettek össze.

A nyolcaddöntők első mérkőzéseit február 13-14-én, valamint 20-21-én rendezik, a visszavágókra március 5-6-án és 12-13-án kerül sor.

UEFA labdarúgó Bajnokok Ligája

A nyolcaddöntő párosítása és az időpontok

1. mérkőzések

Február 13., kedd:
FC Köbenhavn (dán)-Manchester City (angol)
RB Leipzig (német)-Real Madrid (spanyol)

Február 14., szerda:
Paris Saint-Germain (francia) – Real Sociedad (spanyol)
Lazio (olasz)-Bayern München (német)

Február 20., kedd:
Internazionale (olasz)-Atlético Madrid (spanyol)
PSV Eindhoven (holland)-Borussia Dortmund (német)

Február 21., szerda:
FC Porto (portugál)-Arsenal (angol)
Napoli (olasz)-FC Barcelona (spanyol)

Visszavágók

Március 5., kedd: 
Real Sociedad – Paris Saint-Germain
Bayern München-Lazio

Március 6., szerda:
Manchester City-FC Köbenhavn
Real Madrid-RB Leipzig

Március 12., kedd:
Arsenal-FC Porto
FC Barcelona-Napoli

Március 13., szerda:
Atlético Madrid-Internazionale
Borussia Dortmund-PSV Eindhoven

A Bajnokok Ligája fináléját Londonban rendezik június 1-jén

Forrás: MTI / UEFA

Gulácsi Péter visszatért a Lipcse kapujába