A Lexus már a második szezonjára készül az ATP Tourral

A japán prémiumautó-gyártó Lexus, 2024-ben még nagyobb lendülettel folytatja az együttműködést a profi férfiteniszezők világszövetségével, amelynek hivatalos autóipari partnere és platinaszintű partnere is egyben.

Hivatalosan bejelentette a Lexus, hogy 2024-ben folytatja az ATP-vel (Association of Tennis Professionals) 2023 nyarán indult, virágzó kapcsolatát, amelynek keretében tavalyhoz képest közel kétszer annyi férfitenisztornán vesz majd részt kiemelt támogatóként, fokozott helyi jelenléttel. Idén először az új-zélandi Aucklandben megrendezett, Alejandro Tabilo győzelmével zárult ATP 250 ASB Classic versenyen jelent meg a tenisz-világszövetség partnereként, aztán megkezdődött az európai aktivitása is Montpellier-ben, az ATP 250 Open Sud de France versenyen, ahol Alexander Bublik diadalmaskodott egy háromszettes döntőt követően február 4-én.

Az ATP Tour izgalmas, világszínvonalú platformot biztosít a japán prémiummárka számára, hogy az a versenyek helyszínein mutathassa be a legújabb modelljeit, és izgalmas élményeket nyújthasson az ügyfelei és a teniszrajongók számára. Természetesen a Lexus az ATP népszerű digitális és közösségi platformjain is rendszeresen megjelenik majd, és marad a szervezet hivatalos honlapján elérhető ATP Head-to-Head szolgáltatás névadó partnere is (ezzel az interaktív eszközzel hasonlíthatják össze a rajongók a különböző teniszezők teljesítményét, és nézhetik meg az egymás elleni statisztikáikat, mérlegüket). Újdonság, hogy 2024-ben az ATP Head2Head izgalmas és szórakoztató kihívásokat szervez majd a különböző digitális és közösségi csatornáin, hogy a rajongók megismerhessék a játékosok személyiségének könnyedebb oldalát is, és hogy kedvenceiket a teniszpályán kívül is láthassák egymás ellen küzdeni újszerű és váratlan vetélkedőkben.

2024-ben a Lexus nem kevesebb mint 14 ATP-versenyt szponzorál Európában, olyan országokban, mint Franciaország, Hollandia, az Egyesült Királyság, Németország, Ausztria, Spanyolország, Kazahsztán és Olaszország. Utóbbi kiemelt jelentőséggel bír, mert idén is Torino ad otthont novemberben a Nitto ATP Finals-nak, a férfiteniszezők szezonzáró, fedettpályás világbajnokságának, amely a négy Grand Slam után a legrangosabb torna a naptárban. Természetesen a Lexus tenisszel kapcsolatos tevékenységei az egyes ATP-versenyekhez igazodnak, beleértve a legújabb modellek – például az LBX, az elektromos RZ 450e, valamint az LM luxus egyterű – helyi bemutatását, valamint a verseny szervezői, játékvezetői és játékosai számára szolgálati járművek biztosítását.

„Az ATP Tour tökéletes, kiemelt színpadot biztosít márkánk számára, és idén még több lehetőségünk lesz arra, hogy a világ egyik legnagyobb sportverseny-sorozatának részeként emberek millióival teremtsünk kapcsolatot. Az elkötelezettség és a kiemelkedő teljesítmény a játékosok sikerének kulcsa, de ezek a mi vállalkozásunk és termékeink számára is alapvető tulajdonságok. Alig várjuk, hogy a szezon előrehaladtával hozzájárulhassunk az izgalomhoz és az elkötelezettséghez a pályán és azon kívül is” – mondta Pascal Ruch, a Toyota Motor Europe Lexus Europe-ért felelős alelnöke.

Fotók: Lexus


Egyszerre két díjjal ismerte el a vadonatúj Lexus LBX-et a brit ’What Car?’