A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből

Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei ÁdámVánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy előrébb végezzenek. A SKODA Fabia R5 Evo-t már jól ismerik, a BERÉNYI RACING csapatával most kezdik a közös munkát, de a pilóta biztos benne: eredményes év áll előttük. A szezonnyitón is a legjobb helyezés elérése a cél!

5 hónap kimaradt a versenyzésből, ez nagyon sok idő. Velenczei Ádám márciusban tudott 30-40 kilométert menni Kunmadarason.

„Jó volt újra kormány mögött ülni, kipróbálhattam az idei évi autónkat és összerázódtunk a BERÉNYI RACING csapatával, hiszen velük tervezzük az egész szezont. Nagyon pozitív benyomásaink voltak, biztos vagyok benne, hogy eredményes lesz a közös munka.” – mondta Ádám.

A 30.Veszprém Rally-val indul a raliszezon, egyből egy másfeles szorzójú murva futammal, több, mint 190 versenykilométerrel.

Teszteltünk a héten. Van már tapasztalatunk ezzel a típussal, voltak jó alap beállításaink. Tóth Tibi barátom, versenyzőtársam segítségével már sikerült a saját tesztünk előtt is gyűjteni a tesztkilométereket, mehettem az Ő autójával is, amit ezúton is köszönök neki!”

Természetesen továbbra is Vánsza Zsolt navigál Ádám mellett.

A lendületünk megvan, nagyon sokat számít, hogy a hétköznapi életben is jó barátok vagyunk, könnyebb így közösen versenyezni.”

A magyar bajnoki futam egyben az Európa-bajnokság nyitófutama is. Sok hazai pilóta nevezett az ERC mezőnyébe is, a Velenczei-Vánsza párost csak a HUMDA Országos Rally Bajnokság nevezési listáján láthatjuk.

„Lehet hátrány, hogy csak az ERC mezőny után indulunk, de lehet, hogy valahol előny lesz. A pályák nagyon változatosak, néhol előnyt tud jelenteni a letakarított pálya, néhol hátrány lehet a nyomvályús, köves rész. Meglátjuk!

Hosszú verseny lesz, nagyon sok múlik majd azon, hogy ki tudja elkerülni a defekteket, ki tudja a legjobb tempóval beosztani az autóját. Okosan, gyorsan kell majd versenyeznünk.

Évről évre nehezebb összerakni egy versenyszezont. A költségek folyamatosan növekednek, így nagy dolognak tartom, hogy úgy néz ki, hogy a hat bajnoki futam összeállt. Van még pár kérdőjel, de bízom benne, hogy ez menet közben majd helyre kerül. A lehetőségeinkhez képest próbálunk minél többet tesztelni, vagy tesztversenyen elindulni. Köszönjük a támogatóinknak, hogy mellettünk állnak. Nagy motivációt ad ez nekünk, csakúgy, mint a szurkolóink szeretete.

A célunk, hogy a lehető legtöbb pontot szerezzük a szezonnyitón!”

Részvételi rekord Veszprémben a Rally Hungary-n

Segítségért ordít a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőrkapitányság