Egy diósgyőri szurkoló provokált Nyíregyházán

Bogár Gergő
Bogár Gergő játékvezető

Elmaradt a szurkolói kezdőrúgás a Nyíregyháza–Diósgyőr rangadón: Bogár Gergő játékvezető lezavarta a pályáról a DVTK-mezes rajongót.

Ismét telt ház várta a csapatokat az újonc Nyíregyháza új otthonának harmadik mérkőzésén, ennek ellenére a vendég Diósgyőr kezdett jobban a jó iramú találkozón. 

Bár az első kapura lövés a hazaiaké volt, összességében a miskolciak futballoztak veszélyesebben, ennek eredményeként egy mintaszerű akció végén Edomwonyi szerzett vezetést. 

Nem késett sokat a nyírségiek válasza, de Myke Ramos remek ollózása a keresztlécről a gólvonalra vágódott, így elmaradt az egyenlítés. 

A kifejezetten lüktető meccsen a piros-kékek fokozatosan átvették az irányítást

carspod

Toma a jobb kapufát találta el, de les miatt akkor se lett volna érvényes gól, ha bemegy.

Térfélcserét követően azonnal megduplázta az előnyét a Diósgyőr, méghozzá Gera gyönyörű góljával, aki az első blokkolt lövése után átemelte a kissé kint álló nyíregyházi kapust. 

A hazaiak még nagyobb elánnal kezdtek rohamozni, de az elmúlt öt fordulóban mindössze egy gólt kapó DVTK szervezett védekezésével ezúttal is állta a sarat. 

Az utolsó húsz percre alább hagyott a hazaiak lendülete, így a vendégek elvitték mindhárom pontot Nyíregyházáról.

A miskolci csapat sikerével hat kör óta veretlen, míg a nyírségiek elvesztették hazai veretlenségüket.

Tímár Krisztián, a Nyíregyháza vezetőedzője

“Újonc csapatként domináltunk, mégis pont nélkül maradtunk. Ebből kell tanulnunk, hogy megnyerjük ezeket a találkozókat. Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, de ezek kimaradtak, szerencsénk sem volt a kapufáknál, a második félidőben pedig nagyon rosszkor, a játékrész elején kaptunk gólt. Többször mögéjük kerültünk a folytatásban szélen, ott pattogott a labda a kapujuk előtt, de sajnos nem tudtunk betalálni. “

Vladimir Radenkovic, a DVTK vezetőedzőjeVladim

“Hat mérkőzés óta veretlenek vagyunk, és mindössze egy gólt kaptunk. A játékosaim szeretnének valami maradandót alkotni, és mindent megtettek ma is a siker érdekében.”

OTP Bank Liga, 9. forduló:

Nyíregyháza Spartacus FC – Diósgyőri VTK 0-2 (0-1)
Nyíregyháza, 8000 néző, v.: Bogár
Gól: Edomwonyi (14.), Gera (46.)
Nyíregyháza Spartacus FC: Tóth B. – Baki (Alaxai, 59.), Gengeliczki, Keresztes – Navratil, Toma (Babic, 88.), Keita (Radosevic, 77.), Nagy B. – Kovácsréti (Beke, 77.), Nagy D. – Myke Ramos (Eppel, 59.)
DVTK: Sentic – Szatmári (Bárdos, 67.), Lund, Csorbadzsijszkij, Sanicanin – Vallejo – Klimovics (Komlósi, 90.), Holdampf, Edomwonyi, Gera (Acolatse, 76.) – Rakonjac (Moha, 76.)

Sorozatban ötödször kapott ki a sereghajtó Kecskemét

Kiegyenlített első félidő végén a hazaiak vonulhattak nyugodtabban a szünetre, ugyanis bár valamivel kevesebbet birtokolták a labdát, mint a vendégek, mégis előnyben voltak 45 perc után. 

Kapura ugyanis jóval veszélyesebb volt az MTK, mint a Kecskemét, s ennek is volt köszönhető az, hogy hiába szerezték meg viszonylag korán a vezetést a Bács-Kiskun vármegyeiek, a fővárosi kék-fehér együttes kevesebb mint 10 perc alatt fordítani tudott.

Fordulás után sem tudott hatékonyabbá válni a kecskemétiek játéka

Az MTK viszont az újabb helyzetei és próbálkozásai ellenére nem tudta lezárni a meccset, mivel a befejezésekbe rendre hiba csúszott. 

A hajrában aztán egy szöglet után végleg eldöntötte az összecsapást a kék-fehér csapat, amely teljesen megérdemelten tartotta otthon a három pontot a meglehetősen gyengén és veszélytelenül futballozó Kecskeméttel szemben.

Horváth Dávid, az MTK vezetőedzője

“Önkritikusnak kell lennünk, mert a Kecskemét jobban kezdett, a gólnak kellett felébresztenie minket. Utána precízebbek lettünk a passzok terén, labdabirtoklásban, így nagy területeket tudtunk bejátszani, a fordítás mentálisan is segített a csapatnak. Véleményem szerint kontroll alatt tartottuk a meccset, talán előbb is lezárhattuk volna, de nem vagyok elégedetlen.”

Szabó István, a KTE vezetőedzője

“Nagyon jól kezdtünk, a 13. percben vezettünk, rá két percre ott volt az újabb ziccerünk, amivel kettővel is elhúzhattunk volna. A mérkőzés előtt azt mondtam, hogy akkor tudunk innen ponttal távozni, ha védekezésben és támadásban is keveset hibázunk. Vezetésünk és a kihagyott helyzet után kaptunk két olyan gólt, amit komoly hiba előzött meg. A második félidőben nyomást is tudtunk helyezni az MTK-ra, a pontrúgásaink veszélyesek voltak, utána akadt olyan időszak, amikor Katona Bálint előtt egymás után kettő nagy helyzet is ott volt. Az NB I. nem engedi azonban meg ezeket a hibákat, hiszen ma is láttuk, hogy az MTK ezeket kegyetlenül kihasználta.”

A fővárosi kék-fehérek ezzel feljöttek a tabellán a harmadik helyre, a Paks ugyanis csak vasárnap lép majd pályára.

Az összecsapást a helyszínen tekintette meg Marco Rossi, a magyar válogatott olasz szövetségi kapitánya.

MTK Budapest – Kecskeméti TE 3-1 (2-1)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, v: Káprály
Gól: Kosznovszky (18.), Molnár R. (22.), Beriasvili (87.), illetve Lukács (13.)
MTK: Demjén – Hej, Beriasvili, Kádár, Antonov (Nagy Zs., 84.) – Molnár Á. (Kovács P., 74.), Kata, Bognár (Végh, 79.), Kosznovszky, Molnár R. (Stieber, 79.) – Jurina (Németh K., 73.)
Kecskemét: Varga – Szabó, Belényesi, Katona L. (Berki, 87.) – Nagy K. (Pálinkás, 77.), Nikitscher, Vágó (Bocskay, 68.), Zsótér, Zeke – Katona B., Lukács.

A Győr otthon 3-1-re nyert a Fehérvár ellen

Aktívan kezdett a Győr, amely kimaradt nagy helyzet után, szögletet követően egy fejessel még az első tíz perc letelte előtt megszerezte a vezetést. 

Sőt, a 12. percben újabb gólt ért el a hazai csapat, Gavric lépett ki és lőtt a bal kapufa érintésével a vendég kapuba. Elsőre lest jelzett a bíró, de a VAR-elemzés során kiderült, hogy érvényes a gól. 

Sok győri helyzet alakult ki az első negyedórában, azután viszont valamelyest magára talált a nagyon határozatlanul kezdő Fehérvár. A szépítés Szabó Bálint tizenegyesével jött össze, melyet videós elemzés után ítélt meg a játékvezető, mert egy beadásnál a tisztázni igyekvő Bitri oldalba rúgta Stefanellit. 

Élénk maradt az iram az első félidő további részében is

A szünet után is nagy volt a küzdelem, de kevesebb helyzet alakult ki, mint az első játékrészben. A Fehérvár próbált irányítani, nem tudott azonban komoly gondot okozni a győrieknek. A hajrában a vendégszurkolók kemény magja a hazai kapu mögött komoly petárdázásba kezdett. 

A végén a hazaiak egy gyors, pontos passzokkal végigvitt támadást eredményesen fejeztek be, ezzel bebiztosították a győzelmüket. Így a Győr jó és a Fehérvár rossz sorozata is folytatódott.

ETO FC Győr – Fehérvár FC 3-1 (2-1)
ETO Stadion, 4138 néző, v.: Pintér
Gól: Stefulj (9.), Gavric (12.), Boldor (93.), illetve Szabó B. (25., 11-esből)
ETO FC Győr: Gyurákovics – Bitri, Szépe, Heitor – Vera Luciano (Albion, 62.), Tóth R., Ouro (Boldor, 85.), Stefulj – Szahli (Diarra, 63.), Benbuali (Krivokapic, 71.), Gavric.
Fehérvár FC: Dala – Simut, Serafimov, Spandler, Bedi (Kalmár, 59.)- Csongvai – Holender (Milicevic, 46.), Szabó B., Pető (Katona, 59.), Stefanelli (Tóth T., 77.)- Gradisar (Kovács P., 77.)

Felcsúton is kikapott a Debrecen

A megerősített védelemmel felálló Debrecen kezdte jobban a találkozót, de csak oldalhálóig jutott. A Puskás Akadémia a félidő közepétől átvette a játék irányítását, sorra dolgozta ki a helyzeteket a vendégkapu előtt és egy alkalommal a gólvonalról kellett tisztázniuk a védőknek.

Lesgóllal kezdte a második játékrészt a hazai gárda, amely beszorította ellenfelét a saját tizenhatosára

Amikor kiszabadult a szorításból a DVSC, akkor kisebb tűzijátékot rendezett a hazai kapunál. Néhány percig tartott csak a debreceni lendület, mert a cserepadról az összes támadóját bevető Puskás Akadémia ismét nagy erőkkel támadott.

Meglepő módon először a Debrecen állt közelebb a gólszerzéshez, amikor Bárány Donát fejese a kapufán csattant. Végül a győztes találatot a felcsútiak szerezték meg, Wojciech Golla fejesből volt eredményes.

A felcsúti együttes sorrendben nyolcadik hazai bajnokiját nyerte meg, míg Máté Csaba irányításával a DVSC harmadszor is vereséget szenvedett.

Felcsút

Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője

“Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, az ellenfél megnehezítette a dolgunkat. Az egyik legkomplikáltabb mérkőzésünk volt ez a DVSC taktikája miatt, meglepett, hogy a Loki védekezni érkezett Felcsútra. Szerencsére a végén meg tudtuk nyerni.”

Máté Csaba, a Debreceni VSC vezetőedzője

“Két vereség után érkeztünk ide, mindkét vesztes meccsen 3 gólt kaptunk, így azt volt a tervünk, hogy nagyobb erőket mozgósítunk a védekezésben. Ez annyiban teljesült, hogy a Puskásnak nem volt annyi helyzete, amennyi szokott lenni, ráadásul nekünk is volt esélyünk gólt szerezni. A végén a mi támadásunknál a kapufáról kifelé jött a labda, a második oldalon befelé pattant, de nem akarom a szerencsére fogni. Még többet kell dolgozni. Sajnálom, mert sok munkát tettünk a mérkőzésbe, mégsem sikerült pontot szerezni.”

Puskás Akadémia FC – Debreceni VSC 1-0 (0-0)
Pancho Aréna, v.: Rúsz
Gól: Golla (89.)
Puskás Akadémia: Pécsi – Maceiras, Golla, Szolnoki (Kerezsi, 79.), Stronati – Duarte, Plsek (Favorov, 62.), Nissila (Puljic, 72.) – Soisalo (Levi, 62.), Colley, Nagy Zs.
DVSC: Megyeri – Szécsi, Kocsis G., Dreskovic, Pellumbi (Sagojan, 91.), Ferenczi – Lagator, Szűcs T., Dzsudzsák (Szuhodovszki, 66.) – Dominges (Vajda B., 76.), Silue (Bárány, 66.)

Forrás: DVSC / Kecskeméti TE / MTK / MTI / Nyíregyháza Spartacus FC

Hej Viktor győztes gólt szerzett Debrecenben