A Juventus nyert Lipcsében, míg a Real Madrid kikapott Lille-ben

Szoboszlai
Mohamed Salah és Szoboszlai Dominik. Fotó: Andrew Powell/Liverpool FC

A Bajnokok Ligája alapszakaszának 2. fordulójában a Liverpool a Bolognát fogadta. Mac Allister találatával már a 10. percben vezetést szereztek a hazaiak, a második félidőben Szoboszlai passza után Salah révén alakult ki a 2–0-s végeredmény.

A Milan legyőzése után újabb olasz csapat várt a Livepoolra a Bajnokok Ligája alapszakaszában. Arne Slot együttese tétmérkőzésen még nem találkozott korábban a Bolognával, ennek ellenére nem volt kérdés a kezdés előtt az esélyeket illetően.

A kapuba először a Bologna talált be Dallinga révén, a holland támadó azonban lesen kapta a labdát, így hiába rezgette meg a hálót. A 11. percben már érvényes gólt láthattunk. Salah mesteri ívelése után Alexis Mac Allister jó ütemben szakadt el a védőjétől, és két méterről, ballal a kapuba lőtt. Nem sokkal később újabb érvénytelen találatot láthattunk, ezúttal Núnez lőtt hiába a kapuba. 

A 19. percben Szoboszlai is betalálhatott volna, de Salah passza után 11 méterről a kapu mellé lőtt. A félidő közepén a Bologna is életjeleket mutatott. Ndoye négy perc leforgása alatt kétszer is a kapufát találata el, majd a 33. percben Urbanski lövését kellett védenie Alissonnak.

A második félidő hazai lehetőséggel indult, de Núnez fejese nem találta el a kaput. Az 56. percben ismét egyenlítési lehetőség adódott a Bologna előtt, a hosszú saroknál érkező Orsolini lövését Alisson hárította.

A gólpassza ellenére az első félidőben a mezőnybe szürkülő Mohamed Salah a második félidőben megrázta magát. Előbb a 63. percben csak centikkel lőtt a jobb alsó sarok mellé 15 méterről, a 75. percben hasonló távolságból már nem hibázott, mesterien helyezve a kapu jobb felső sarkába. 

A gólpasszt Szoboszlai Dominik adta az egyiptominak

carspod

Willi Orbán alig talált szavakat a Juventustól elszenvedett vereség után

Willi Orbán, az RB Leipzig magyar válogatott labdarúgója nehezen találta a szavakat a Juventus elleni szerdai Bajnokok Ligája-mérkőzés után, melyet csapata emberelőnyben, 2-1-es vezetésről veszített el 3-2-re.

“Nem sok ilyen meccset játszottam karrierem során. Meg sem tudtam szólalni a lefújást követően” – idézte a lipcsei klub honlapja a hátvédet, aki a hajrában többször is ígéretes helyzetbe került, de nem tudott kapuba fejelni. – “Jó csapattal játszottunk, amely a második félidőben nagyon hatékony volt. A piros lap és a büntető után úgy tűnt, kezünkben a mérkőzés, minden nekünk kedvezően alakult, de végül nagyon egyszerű hibákkal eldobtuk magunktól a lehetőséget.”

A Leipzig a félidőben 1-0-ra vezetett, majd a fordulás után gyorsan egyenlített a torinói együttes, de a kapus Michele Di Gregoriót az 59. percben kiállították, a 62. percben pedig a hazaiak ismét megszerezték a vezetést. 

A folytatásban aztán a Juve emberhátrányban kétszer is betalált, Orbánék pedig hiába dolgoztak ki rengeteg helyzetet, második meccsükön is pont nélkül maradtak a BL mostani kiírásában.

“A Juventus minden hibánkat kihasználta, így most sajnos pont nélkül állunk két meccs után, ami nagyon elkeserítő, ugyanakkor van még hat forduló. Jelenleg nem tudjuk, mennyi kell majd a továbbjutáshoz, de mindenképpen tovább szeretnék lépni az alapszakaszból” – mondta Orbán.

Amíg a Lepizig pont nélküli és csupán a 29. helyen áll, addig a Juventus hat pontos és a hetedik a 36 csapatos mezőnyben. 

A kiírás szerint a nyolc fordulós alapszakasz végén az első nyolc egyenesen a nyolcaddöntőbe jut, a 9-24. helyezettek oda-visszavágós párharcban küzdenek meg a 16 közé kerülésért, az utolsó 12 alakulat pedig kiesik.

UEFA Bajnokok Ligája

2. forduló:

Liverpool – Bologna 2-0 (1-0)
Gól: Mac Allister (11.), Salah (75.)

RB Leipzig – Juventus 2-3 (1-0)
Gól: Sesko (30., 65., a másodikat 11-esből), illetve Vlahovic (50., 69.), Conceicao (82.)
Kiállítva: Di Gregorio (59., Juventus)

Benfica – Atlético Madrid 4-0 (1-0)
Gól: Akturkoglu (13.), Di María (52., 11-esből), Bah (75.), Kokcu (84., 11-esből)

Dinamo Zagreb – AS Monaco 2-2 (1-0)
Gól: Sucic (45+3.), Baturina (66.), illetve Salisu (74.), Zakaria (90., 11-esből)
Kiállítva: Kacavenda (93., Dinamo Zagreb)

Lille OSC – Real Madrid 1-0 (1-0)
Gól: David (45+3.)

Aston Villa – Bayern München 1-0 (0-0)
Gól: Duran (79.)

Sturm Graz – Club Brugge 0-1 (0-1)
Gól: Colisz (23.)

Sahtar Donyeck – Atalanta 0-3 (0-2)
Gól: Djimsiti (21.), Lookman (44.), Bellanova (48.)

Girona – Feyenoord 2-3 (1-2)
Gól: Lopez (20.), Van de Beek (74.), illetve Herrera (23., öngól), Milambo (33.), Krejci (79., öngól)

Forrás: Nemzeti Sport / M4 Sport

A Manchester City 4-0-ra nyert Pozsonyban