5 biztonsági és kényelmi funkció a maximális vezetési élményért

Az új autóktól ma már nemcsak kiváló teljesítményt és hatékonyságot várunk el, hanem azt szeretnénk, ha kényelmünket és biztonságunkat is maximálisan szolgálnák. A legújabb modellek éppen ezért számos fejlett technológiai funkcióval rendelkeznek, amelyek amellett, hogy magasabb szintre emelik a vezetés élményét, az utazást is biztonságosabbá teszik. A Mio™, a menetrögzítő kamerák vezető gyártója összegyűjtött 5 olyan funkciót és eszközt, amelyek ezt a célt szolgálják.

  1. Memória: kényelem érintésre

Más vezette előtted az autót? Csak egy gombnyomás és az ülés máris beáll abba a helyzetbe, amibe korábban beprogramoztad! Nincs szükség gombtekergetésre, karhúzogatásra, pár másodperc alatt automatikusan úgy áll az ülés, ahogy neked a legkényelmesebb. Sőt, bizonyos modellekben arra is van lehetőség, hogy a kormányt, a tükröt, a klímát és a hangrendszert is a saját preferenciáid szerint mentsd el az autó memóriájába.

  1. Vezetéstámogató funkciók: biztonság felsőfokon

Kamerák és szenzorok tucatjai figyelik folyamatosan az utat és az autó környezetét vezetés közben, hogy a begyűjtött információk alapján az autó biztonsági rendszere ott és akkor tudjon beavatkozni, amikor éppen szükséges. A holttérfigyelő-rendszer, a sávtartó asszisztens, az adaptív tempomat, a ráfutásos ütközésre figyelmeztetés, az automatikus vészfékezés, a parkolási asszisztens csak néhány példa arra, hogy milyen vezetéstámogató és biztonsági asszisztenciák segíthetenek neked vezetés közben.

  1. Infotainment rendszer: szórakozás és információ egy helyen

Az érintőképernyőn keresztül egyszerűen és könnyen navigálhatsz a különböző információs és szórakoztató funkciók között. Legyen szó például a zene, a navigáció, a telefon, a klíma, a Bluetooth-kapcsolat irányításáról, az autó műszaki állapotának megismeréséről, az infotainment rendszerek sok mindenre képesek. Ha pedig vezetés közben nem szereted a képernyőt figyelni, számos modellben hangutasítással is vezérelheted a kereséseket és beállításokat.

  1. Mobilapplikáció: távoli irányítás

Szeretnéd előre felfűteni az autót? Ellenőriznéd az elektromos töltöttségi szintet? Meg akarod találni a parkoló kocsidat? Az adott márka saját mobilapplikációját használva mindezt néhány kattintással, gyorsan megteheted. A távoli autóirányító rendszerrel vezérelheted például az ajtókat, az ablakokat, a riasztórendszert, bekapcsolhatod a klímát és a szélvédőfűtést is.

  1. Menetrögzítő kamera: szemtanú az utakon

Hiába a sok biztonsági és kényelmi funkció, bármikor kerülhetsz olyan szituációba vezetés közben, amikor jól jönne egy kiváló minőségű fedélzeti kamera. Az eszköz az utazás minden pillanatát rögzíti, duál kamera esetén az autó mögötti történésekről is készül felvétel. A megfelelő minőségű felvételek pedig segíthetnek neked egy esetleges baleset körülményeinek tisztázásában, valamint bizonyítékként is használhatod őket a hatósági, bírósági vagy biztosítói bizonyítási eljárás során.

A Mio-ról

A Mio™ olyan termékeket fejleszt és kínál, melyek jobbá teszik mindennapjainkat akár a munkában, akár a volán mögött. A márkát 2002 májusában alapították, ma már Taiwanban, Kínában, Dél-Kelet Ázsiában, Kelet- és Nyugat-Európában, valamint a Közel-Keleten működik. Az átgondolt tervezés eredményeként – beleértve a kutatást, a speciális gondolkodásmódot és a körültekintő döntéshozást – a Mio™ olyan termékek és megoldások következő generációját alkotja meg, amelyek megfelelnek a felhasználók folyamatosan változó biztonsági és wellness igényeinek.