Karácsony: Varga Mihály azonnal távozzon a kormányból!

Varga Mihály
Varga Mihály pénzügyminiszter (b) és Borbély Ádám, a Fidesz zuglói választókerületi elnöke a nemzeti konzultációról tartott zuglói lakossági fórum sajtótájékoztatóján 2023. november 23-án. Fotó: MTI/Lakatos Péter

Jogerős bírósági döntés mondta ki, hogy a kormány nem vehet le több pénzt a főváros számlájáról.

Karácsony Gergely, főpolgármester: “Épp eleget fizettünk már, a bíróság pedig kimondta, hogy a fővárosi közszolgáltatások további zavartalan működése előrébb való, mint a jogilag is vitatott kormányzati sarc kifizetése. Ehhez képest az államkincstár újabb 5,5 milliárdot inkasszált a számlánkról. Ez egyszerű lopás, és hatalommal való visszaélés, amiért Varga Mihály pénzügyminiszter a felelős!”

Ha ez nem lenne elég, ahelyett, hogy a pénzügyminiszter sűrű elnézések után gyorsan visszautalná az ellopott pénzt, azzal vádol meg minket, hogy néhány hét alatt elvertük a számlánkon lévő 100 milliárd forintot. Pedig pontosan tudható, hogy szinte teljes egészében a kerületi önkormányzatoknak utaltuk tovább az általunk beszedett iparűzési adóból a nekik járó részt.

“Két eshetőség van. Az egyik, hogy a pénzügyminiszter ennyire nem ismeri az alapvető jogszabályokat. A másik, hogy ismeri őket, de mégis hazudik. Végül is mindegy. Azonnal távoznia kell a kormányból!”

– jelentette ki Karácsony Gergely.

A Fidesz reagálása Karácsony Gergely facebook bejegyzésére

“Karácsony és Gyurcsány tönkretették a Fővárost, már az adót és a számlákat sem tudják fizetni. Négy év alatt a csőd szélére került miattuk a főváros, annak ellenére, hogy több mint 200 milliárdos megtakarítást örökölt Karácsony Tarlós Istvántól. Mindezek mellett Karácsony és a dollárbaloldal a magyar szabályozást kijátszva fogadott el külföldi támogatást hazai kampányolásra. Ezzel a mai napig nem tudnak elszámolni, és nem mondják meg, hogy kitől kapták a kötegelt eurókat! Mindenki számára világossá vált, hogy Budapesten változás kell!”

KDNP: Sorosék újra előhúzták az antiszemita kártyát – Normálisak?