360 millió forint összértékű segítség: 6000 forintot kapnak az újpesti családok és a nyugdíjasok!

Újpest

Dr. Trippon Norbert költségvetésért és gazdaságért felelős alpolgármester jelentette be, hogy kibővítik az Újpesti Megbecsülés Programot, így idén a nyugdíjasok mellett a gyermeket nevelő újpesti családok is jogosulttá válnak gyermekenként 6000 forint értékű vásárlási utalványra.

Az Újpesti Megbecsülés Programra Újpest Önkormányzata a csütörtökön a képviselő-testület elé kerülő 2024. évi költségvetésében 360 millió forintos fedezetet biztosít.

Tavaly 18 201 újpesti nyugdíjas és nyugdíjszerű ellátásban részesülő újpesti vette át Újpest Önkormányzatától az Újpesti Megbecsülés Program keretén belül személyenként azt a 6000 forintos vásárlási utalványt, melyet az Újpesti Piacon vásárolhatott le. Idén újra számíthatnak az önkormányzat támogatására a szépkorúak, viszont nem csak ők!

Az Újpesti Megbecsülés Program kibővül, ebben az évben már az újpesti családok is részesülnek az önkormányzati segítségben, méghozzá gyermekenként. Egy gyermek után 6000 forint, két gyermek után 12000 forint, három gyermek után 18000 forint, négy gyermek után 24000 forint, öt gyermek után 30000 forint értékű vásárlási utalványt kapnak, melyet ők is az Újpesti Piacon vásárolhatnak majd le élelmiszerre.

“Fontos számunkra, hogy lehetőségeinkhez mérten mindig segítsünk a városunkban élőknek. Idén ezt a segítséget a nyugdíjasaink mellett kiterjesztjük az újpesti családokra is. Mindez közel 22 ezer nyugdíjas vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülő újpestit, és több mint 15 ezer gyermeket és fiatalt érint. Terveink szerint a 6000 forintos utalványok átvételére 2024 májusában lesz lehetőség”

– mondta el dr. Trippon Norbert alpolgármester.

Az Újpesti Megbecsülés Program egyben egy lokálpatrióta intézkedés is, hiszen az Újpesti Piacon lehet levásárolni, ezáltal is segítve az ott – sok esetben – már évtizedek óta dolgozó kereskedőket is. 2023-ban a nyugdíjasok legtöbben húsra és felvágottra váltották be az utalványokat, de népszerű volt a zöldség, a savanyúság és a vegyes áru is.

Forrás: Újpest.hu

Új mentőállomást avattak Győrben