Yaakobishvili Antal bemutatkozott a La Ligában

Yaakobishvili
Yaakobishvili Antal

Vasárnap esti sikerével klubtörténeti eredményt ért el a spanyol labdarúgó-bajnokságban éllovas Girona.

A katalán együttes – a 29. perctől Yaakobishvili Antallal a soraiban – 5-1-re ütötte ki a Sevillát, és 52 ponttal vezeti a La Ligát. A klub honlapjának beszámolója szerint a Girona eddig még sohasem szerzett ennyi pontot az élvonalban, az eddigi rekordját az első szezonjában, a 2017/18-as idényben érte el, amikor 51 ponttal a tizedik helyen végzett.

A 19 éves Yaakobishvili személyében – aki a hét közben már a Király Kupában is bemutatkozott – több mint tíz év elteltével szerepelt újra magyar játékos a La Ligában: 2013 júniusában Pintér Ádám a Zaragoza színeiben az Atlético Madrid ellen lépett pályára.

“Előzetesen nem számítottam arra, hogy bemutatkozhatok, de 3-0-nál már elkezdtem azon gondolkozni, hogy ha rúgunk még egyet, több esély lesz arra, hogy beálljak. A szünetben aztán mondta a vezetőedzőnk, hogy bemegyek”

– elevenítette fel a történteket az M1 aktuális csatornának a játékos.

Yaakobishvili elmondta, felkészült volt, mert már az előszezonban is a felnőtt csapattal edzett, így tudta, mit kell tennie.

“MíchelSánchez edzéseken is kijavít ha kell, dicsér, ha megérdemlem, úgy tekint rám, mint egy első kerettagra. A szerdai találkozó után ő és a csapattársak is megdicsértek, ami nyilván jól esett. Kiemelték a nyugalmamat és a labdakezelésemet, de védekezésben is volt dolgom. Nagyon örülök, hogy mindenkitől pozitív visszajelzést kaptam” – jelentette ki a védő, aki igyekszik csak magára koncentrálni, és bízik abban, hogy fog még lehetőséget kapni.

A Girona kiemelkedő szereplésére vonatkozó kérdésre azt válaszolta: sok van még hátra a bajnokságból, egyelőre inkább álomként tekintenek arra, hogy elsők lesznek, de bármi is lesz a szezon vége, már így is “óriási, amit csinálnak”.

“Próbálunk nem figyelni a külső tényezőkre, minden nap úgy edzünk, mintha mi sem történt volna, minden meccsbe úgy megyünk bele, hogy száz százalékot szeretnénk adni” 

– mondta Yaakobishvili Antal.

A hátvéd még nem tudja, hogy vasárnap a Sevilla elleni bajnoki mérkőzésen újra kerettag lesz-e, az pedig szerinte “egészen elképesztő lenne”, ha májusban a Barcelona ellen ő, valamint a riválisnál edződő 17 éves kapus öccse, Áron is meccskeretben lenne.

A felnőtt válogatottal kapcsolatban azt mondta, egyelőre álom számára, hogy a nemzeti csapatban pályára lépjen, először abban az U21-es együttesben kell bizonyítania, amelyben eddig egyszer lépett pályára.

“Marco Rossi meghívója még messze van, addig sokat kell fejlődnöm, lépésről lépésre szeretnék haladni. Szeretnék a következő egy évben minél többet játszani a Girona első csapatában, a többit majd meglátjuk” –

zárta Yaakobishvili Antal.

Forrás: M4 Sport / MTI

Sallai Roland csapattársa lett Szalai Attila Freiburgban