A lengyel Marczyk nyerte a Rally Hungary máriapócsi prológját

    A lengyel Miko Marczyk, Szymon Gospodarczyk páros volt a leggyorsabb a rali Európa-bajnokság (ERC) Nyíregyházán és környékén zajló, idei utolsó fordulójának péntek esti, Máriapócson rendezett prológján.

    A Rabócsiringen lebonyolított szuperspeciál szakasz látványos és izgalmas csatát hozott a villanyfényes ralikrossz pályán, ahol a duókat párhuzamosan indították.


    A Skoda Fabia RS-sel versenyző lengyel kettős 1:36.9 perc alatt teljesítette a 2,4 kilométeres távot és fél másodperccel gyorsabb volt a másodikként végző Martins Sesks, Renars Francis lett duónál. A harmadik pozícióban az Erik Cais, Igor Bacigál cseh, szlovák páros végzett kereken egy másodperccel elmaradva Marczykék győztes idejétől.


    Az Eb-futamon is induló magyarok közül a legjobb időt a versenyen 2019-ben diadalmaskodó Turán Frigyes érte el Farnadi Ágnes navigátorral az oldalán. A Shell Helix Ultra csapatának kettőse 1:38.4 perces időt autózott a prológon és két tizedmásodperccel volt gyorsabb a magyar bajnoki címet már korábban megnyerő Vincze Ferenc, Percze Nándor duónál.


    A Rally Hungary egyben a HUMDA országos bajnokság idei zárófordulója is, a magyar bajnoki értékelésben így a prológ leggyorsabbja a Turán, Farnadi páros volt.


    A IV. Rally Hungary szombaton hét gyorsasági szakasszal folytatódik, vasárnap pedig további négy szakasszal fejeződik be.

Forrás: http://egyszermarlattamautot.hu