Venyercsán Bence legyőzte Helebrandt Mátét

gyalogló ob
Fotó: Imre György / BEOL

Óriási csatát hozott a férfiak 20 kilométeres versenye a Békéscsabán rendezett gyalogló országos bajnokságon, s végül Venyercsán Bence győzött Helebrandt Máté előtt.

A magyar szövetség honlapja szerint a BHSE atlétája 1:21:42 órás egyéni csúcsot ért el és két másodperccel utasította maga mögé a nyíregyháziak sportolóját.

A nőknél az Európa-bajnoki bronzérmes Madarász Viktória magabiztosan érvényesítette a papírformát és közel egyperces előnnyel szerezte megkarrierje 15. bajnoki címét a második Récsei Rita előtt.

“Elég hosszú és összetett szezonunk lesz, mindent a kvalifikáció szempontjából kell nézni, rendeznek egy Európa-bajnokságot a nyár elején és egy olimpiát augusztus elején, ami jó, hogy mindkettőre Európában kerül sor és az utazásra, átállásra nem kell figyelni” – értékelt Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke.

“Jó versenyt láttunk a férfiaknál, a nőknél pedig Madarász Viktória ismét bizonyította a klasszisát, szenzációs formában van, élete harmadik-negyedik legjobb eredményét gyalogolta, ami jó reményekre adhat okot. Elégedett vagyok, köszönöm Békéscsabának, a városnak, hogy vendégül látta a magyar bajnokság mezőnyét. Egyéb színvonalas programokat is rendeztek, gyerekeket is bevontak a programba, ami üdvözlendő. Bízom, benne, hogy még jó sokáig tudják folytatni.”

gyalogló ob
Fotó: Imre György / BEOL

Tóth Sándor, a Kopp Békéscsabai AC elnöke elárulta, hogy nagyon féltek az időjárástól, de nem esett az eső, nem fújt a szél, ami nem befolyásolta a versenyt.

“A lányok nagyon jól gyalogoltak, öröm számunkra, hogy ketten is – Madarász Viktória és Récsei Rita is – Eb-szintet gyalogoltak, de a fiúknál Venyercsán Bence és Helebrandt Máté is remek versenyt vívott. Hogy kevesebben indultak a vártnál, abba a múlt heti dudincei verseny is belejátszott. Az pedig, hogy a futóknál mennyien indultak, megmelengette a szívemet. Annak külön örülök, hogy versenyzőnk, Karsai Gábor pályacsúcsot futott ezen az amúgy nem könnyű pályán.”

Férfi 20 km:
1. Venyercsán Bence (BHSE) 1:21:42 óra
2. Helebrandt Máté (NYSC) 1:21:44
3. Tóth Norbert (H. Szondi SE) 1:23:23

Ifjúsági, U18, 10 km:
1. Mazgút Jakob (cseh) 48:10
2. Stefanovics Roland (Miskolci SI) 51:45
3. Szónok Dániel (H. Szondi SE) 51:56. 

Női 20 km:
1. Madarász Viktória (UTE) 1:30:54 óra
2. Récsei Rita (BHSE) 1:31:40
3. Spiller Tiziana Kinga (BHSE) 1:34:21

Junior, U20, 10 km:
1. Kovács Alexandra (Kopp Békéscsabai AC, edző: Urbanikné Rosza Mária) 48:14
2. Erdős Judit Eszter (Bp. Honvéd SE) 50:42
2. Bor Bernadett (Kopp Békéscsabai AC) 52:01

Forrás: BEOL / MTI

Molnár Attila országos csúccsal döntős a fedett pályás atlétikai világbajnokságon